nlc.hu
Sztárok

Csisztu Zsuzsa az 1988-as olimpián

Emlékszel még? Csisztu Zsuzsa csodás gyakorlata az 1988-as olimpián!

Csisztu Zsuzsa az 1988-as szöuli olimpián az előkelő 8. helyet szerezte meg, mindössze 18 évesen.
Csisztu Zsuzsa fiatalon

Csisztu Zsuzsa ötéves volt, amikor tornázni kezdett. Mire pedig 12 esztendős lett, már a magyar válogatott tagja volt. Többszörös magyar bajnokként számos világversenyen is részt vett. 17 évesen világbajnok hetedik lett, az 1988-as szöuli olimpián pedig az előkelő 8. helyet szerezte meg, mindössze 18 évesen.

Csisztu szerint Szöul azért volt nagyon érdekes, mert volt mögöttünk két bojkottált olimpia (a Los Angeles-i és a moszkvai), a világ pedig végre fellégezhetett. „Végre olyan nyári játékok voltak, amire már nagyon vágyott a sportvilág. Ráadásul mi, a női tornász válogatott egy csereprogram keretében, jóval hamarabb ki tudtunk menni, mint a többi olimpikon társunk. Mi voltunk az olimpiai falu legelső lakói.”  

A tornász 1992-ben vonult vissza. Az elmúlt évtizedekben többek közt sportújságíróként és műsorvezetőként tevékenykedett. 

Az 1988-as nyári olimpiáról egyébként összesen 23 éremmel tértek haza a magyarok. 11 arany, 6 ezüst és 6 bronz lett a végeredmény. Ezen az olimpián lett lólengésben aranyérmes Borkai Zsolt, Győr egykori polgármestere. De a 11 bajnok között volt Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina is.

És arra emlékszel még, milyen volt az 1992-es olimpián Ónodi Henrietta?

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Németh Ferenc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top