nlc.hu
Sztárok

Ilyen Patrick Dempsey és feleségének a kapcsolata

Patrick Dempsey, a férfi, aki a fél világ szerint szexi, és aki megküzdött a házasságáért

24 éve házas, nehezen tudja kezelni a felnőtt gyermekeit, és bár úgy érzi, hogy túl van a karrierje csúcsán, még mindig képes megújulni. Így él Patrick Dempsey, 2023 legszexibb pasija.

Az 57 éves Patrick Dempsey, a Grace klinika egykori szupertehetséges idegsebésze lett a People magazin listáján az év legszexibb férfija. Ideje hát, hogy megnézzük, milyen is az élete. Dempsey nem született színész családba. Anyja iskolai titkárnőként dolgozott, apja pedig biztosítási ügynök volt. Nem is járt színjátszó szakkörbe a gimi alatt, helyett cselgáncsozott, és zsonglőrködni tanult. Bár tizenkétévesen diszlexiát diagnosztizáltak nála, ő ezt nem nehézségnek, hanem kihívásnak tartotta. „Arra ösztönzött, hogy tovább és többet tanuljak” – mondta egy 2008-as interjúban.

Hogy akkor mégis honnan jött a színészkedés? Hát, a zsonglőrködésből! Először színházi szerepeket kapott. Alig volt 21 éves, amikor az első komolyabb filmje a mozikba került. A 80-as években aztán sorra kapta a felkéréséket. Játszott Jennifer Connellyvel, Kirstie Alleyvel és Helen Slaterrel is. A 90-es években kapott tévés epizódszerepeket. Az egyik olyan jól sikerült, hogy alakításáért Emmy-díjra jelölték 2001-ben. 

Patrick Dempsey

Patrick Dempsey, és Beverly D’Angelo, 1987-ben. (Fotó: Profimedia)

Úgy kiírták a sorozatból, hogy csak pislogtunk

A kétezres években Dempsey abszolút a karrierje csúcsára ért. 2002-ben Reese Whiterspoon mellett volt főszereplő a Mindenütt nőben. 2007-ben leforgatta a Disney élőszereplős meséjét a Bűbájt Amy Adamsszel. 2008-ban pedig A boldogító talán romkomban rabolta el a nők szívét. amit aztán 2010-ben ismételt meg a Valentin napban. Végül a rosszfiú szerepét is ráosztották, amikor a Transformers harmadik részében egy milliárdos gonosztevő lett. Miközben sorra forgatta a mozifilmeket, végre megkapta első igazi tévés főszerepét, a tömegkedvenc Grace klinikában. A 2005-ben indul sorozatban ő lett dr. Derek Shepherd, akinek megannyi évad szenvedés után, végül csak sikerült családot alapítania az Ellen Pompeo által alakított Meredith-szel. Lett cetlin írt házassági eskü, örökbe fogadtak gyereket, aztán született még nekik kettő, építettek házat, nyilván szakmai zsenik voltak. Az idegsebész szerepéért még Golden Globe-jelölést is kapott 2006-ban, aztán bumm! 2014-ben, a tizenegyedik évadban, Dempsey karakterét úgy kiírták a sorozatból, hogy csak pislogtunk a tévé előtt. Igaz, az egyik epizódban 7 évvel később, mint szellem visszatért. Mint Patrick Swayze a Ghostban. Hát, nem romantikus?

Patrick Dempsey

Patrick Dempsey a Grace klinikában. (Fotó: Profimedia)

Az elmúlt években inkább mozifilmekben játszott, például mindenáron meg akarta hódítani az immár sovány Bridget Jones szívét a film harmadik részében. Na, de mégis ki más lenne képes felvenni a harcot Mr. Darcyval, ha nem ő? Na, ugye! De egészen a 2020 és 2022 közötti Ördögi játszmák című sorozatig – aminek remek volt fogadtatása – inkább az autóversenyzésnek hódolt. Ennek a 2009 óta tartó szenvedélyének köszönhető, hogy megkapta álmai szerepét, a Ferrari című filmben, amit idén decemberben mutatnak be. Hát, ennyit a szakmázásról.

Egy különös házasság története

1987-et írtunk, Dempsey túl volt a Bérbarátnő álomáron bemutatásán, amikor először megnősült. Csakúgy, mint Hugh Jackman, ő is a menedzserével házasodott meg, és az ő esetében is idősebb volt az ara. Rocky Parker 48, míg Patrick 21 esztendős volt. Sok kritikát kaptak, és sokan gúnyosan meg is jegyezték, hogy nem sok időt jósolnak nekik. Nos, végül hét évig voltak házasok, egészen 1994-ig. 

Bement a fodrászatba, és szerelmes lett

1994-ben találkozott először Jillian Fink sminkes-fodrásszal, amikor a nő kliense lett. „Amikor Patrick besétált a szalonba, meglepődtem, aztán nagyon boldog voltam, mert egy igazán kedves fickót ismertem meg a személyében… Mindig flörtölt velem, de az első randink csak 1997-ben volt, amikor meghívott magához vacsorázni” – ecsetelte a nő a People munkatársának, és azt is elárulta, hogy három hónappal később össze is költöztek. Végül 1999-ben házasodtak össze. Jillian már ekkor ismert és sikeres sminkes és fodrász volt, de a később olyan nevekkel bővült a vendégköre, mint Reese Witherspoon, Kristen Stewart, Kate Winslet és Emma Roberts. Az elmúlt 8 évben pedig két saját márkát is indított, melyeknek hirdetéséhez természetesen a férje is modellt állt. 

Három gyerekük született. A lányuk, Talula 2002-ben, és az ikrek, Sullivan Patrick és Darby Galen 2007-ben jöttek a világra. „Most, hogy szinte felnőttek, sokkal nehezebb az apaság. Viszont nagyobb türelemmel vagyok feléjük. Úgy értem, hogy nagy kihívás elviselni a folyamatos zajt, vagy a rendetlenséget a szobájukban, de azt hiszem, ezt már jobban kezelem, mint korábban. Abban hiszek, hogy a gyerekeinknek meg kell tapasztalniuk, hogy milyen a világ. Hibázni fognak? Persze! Csalódás éri őket? Természetesen. A mi dolgunk szülőként az, hogy biztosítsuk őket arról, hogy minden helyzetben ott vagyunk számukra, ha ilyen történik” – mondta a színész.

Patrick Dempsey és családja
Megnézem
Összes kép (5)

A világ legszexibb férfija

2015-ben aztán megérkezett a vihar a paradicsomba, amikor Jillian válókeresetet nyújtott be. De ellentétben megannyi hollywoodi párral, nekik sikerült kibékülniük, és 2016-ban lefújták a válást. „Nem voltam kész arra, hogy elengedjem a házasságomat. Úgy éreztem, hogy nekünk kettőnknek még van jövőnk. Dolgoztunk rajta, harcoltunk érte” – mondta Patrick 2016-ban a People magazinnak. A színész szerint házasságuk azért is működik jól, mert bár teljes ellentéti egymásnak, a neje rendkívül toleráns. „Én imádom a hideget és az esőt, ő viszont a napot és a strandot. Én szinte tízből kilencszer nemet mondok az ötleteire, ő mégis eltűr engem. Persze próbálok minden nap jobb ember, és jobb férj lenni. Jillian pedig meghallgat és rávezet a kompromisszumra” – magyarázta. Hát így élnek ők 24 éve házasságban.

Patrick Dempsey a People magazin címlapján

Patrick Dempsey a People magazin címlapján. (fotó: Profimedia)

De mint tudjuk, bizonyos szinten Jilliannek most osztoznia kell férjén, akit a legszexibb férfinak választottak. „Annyira örülök, hogy megannyi második helyezés után, végre első lehetek. Nyilván ez jót tesz az egómnak, de nem ez a legfontosabb – poénkodott a színész, majd komolyabbra fordította a szót. – Túl vagyok a karrierem csúcsán, de még mindig itt vagyok. Ezt a figyelmet pedig arra szeretném fordítani, hogy ismét beszéljek a tömegnek a Dempsey Centerről, amelyet 2014-ben az édesanyám tiszteletére alapítottam, miután petefészekrák következtében elhunyt. Célunk, hogy segítsünk a daganatos betegeknek, és a családtagjaiknak a hétköznapjaikban.  Nem a betegséget kezeljük, hanem az egyént, és az egész családot, hiszen ez mentálisan is nagyon megviseli az emberek. Tesszük ezt adományokból, költségmentesen” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top