nlc.hu
Sztárok

Udvaros Dorottya nyilatkozata

Nemzeti Színház: Udvaros Dorottya megvédte a kollégáját

Mindenkit nagyon megráztak a történtek.

Mint arról beszámoltunk, súlyos baleset miatt félbeszakadt a Rómeo és Júlia pénteki előadása a Nemzeti Színházban. Két színész – Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia – is kórházba került. Utóbbit már kiengedték. Állítólag Horváth Lajos Ottó hirtelen megszédült az erkélyjelenetre készülve, kezében a Júliát alakító 28 éves színésznővel, és lezuhantak. Ám az is felmerült, hogy a darab díszlete nem volt biztonságos, amit már többen jeleztek is a teátrum igazgatójának, Vidnyánszky Attilának. A Nemzeti Színház hétfőn délelőtt rendkívüli társulati ülést tartott, ahol az igazgató ugyan lemondott, de Csák János kulturális és innovációs miniszter egyelőre nem fogadta el a döntését. A társulati ülés után több színész is megszólalt, köztük Udvaros Dorottya, akinek nyilatkozatát mi is megírtuk. Ám ez még nem minden! 

Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya (Fotó: Schumy Csaba)

A Telex beszámolója szerint a Nemzet Színésze hozzátette:

“Horváth Lajos Ottó egy rendkívül sportos, nagyon jó fizikumú színész, aki ezt a bizonyos mozdulatot már vagy ötvenszer megcsinálta, most mégis rosszul lépett. Ilyesmi előfordul, egy színész a színpadon felfokozott idegállapotban játszik” – mondta Udvaros Dorottya. Közölte az is, hogy Horváth Lajos Ottó „páratlan módon” az elmúlt két hétben három előadásba ugrott be egy beteg kollégája miatt, és mentett meg hét előadást, ami még alapvetően becsülendő, és senki ne gondolja, hogy Horváth Lajos Ottó a hibás az ügyben. Szász Júlia és Horváth Lajos szerepeit hosszabb távon valószínűleg átveszik majd mások. 

Szarvas Józsefet az oldal telefonon érte utol. A színész férfias döntésnek tartja Vidnyánszky Attila lemondását, mégis végig abban reménykedett, hogy a miniszter nem fogadja el azt.

A történtek után a színházban belső vizsgálat indult, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság a körülmények tisztázása érdekében  hivatalból nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárás feladata annak tisztázása, hogy a történtekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top