nlc.hu
Sztárok

Baleset a Nemzeti Színházban

Udvaros Dorottya ezt gondolja Vidnyánszky Attila lemondásáról

A súlyos balesetről mindenkinek megvan a véleménye.

Mint arról beszámoltunk, súlyos baleset miatt félbeszakadt a Rómeo és Júlia pénteki előadása a Nemzeti Színházban. Két színész – Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia – is kórházba került. A történtek megviselték a színház dolgozóit. „A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát” – közölte hétfő reggel a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikája. Állítólag Horváth Lajos Ottó hirtelen megszédült az erkélyjelenetre készülve, kezében a Júliát alakító 28 éves színésznővel, és lezuhantak. Ám az is felmerült, hogy a darab díszlete nem volt biztonságos, amit már többen jeleztek is a teátrum igazgatójának, Vidnyánszky Attilának.

A Nemzeti Színház hétfőn délelőtt rendkívüli társulati ülést tartott, ahol az igazgató ugyan lemondott, de Csák János kulturális és innovációs miniszter egyelőre nem fogadta el a döntését. A társulati ülés után a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, Udvaros Dorottya is elmondta a véleményét. 

„Mindenki ugyanolyan megrendülten áll az történtek előtt, mint én. A társulati ülésen közösen azon gondolkodtunk, hogyan támogassuk a kollégáinkat ebben a hosszadalmas gyógyulási folyamatban. A másik fontos dolog, hogy Attila beadta a lemondását, ami ebben a helyzetben tulajdonképpen érthető. Ott volt az összes műszakis, a színészek és dramaturgok, mi utána még beszélgettünk: arról is, hogyan lehet fokozni a biztonsági óvintézkedéseket” – nyilatkozta többek között a Blikknek a színésznő, hozzátéve, hogy volt szó arról is, miként helyettesítsék a két sérült színészt.

Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya (Fotó: Fülöp Dániel)

A lapnak megszólalt Bodrogi Gyula is, aki a következőket mondta:

„Egyáltalán nem ért váratlanul az igazgató úr lemondása, hiszen ez a baleset az általa vezetett intézményben történt. A legfontosabb, hogy ez a két ember meggyógyuljon. Minden mást bele fognak ebbe keverni, jogosan vagy jogtalanul, de itt mindez érdektelen. Itt két ember munkájáról, gyógyulásáról van szó, a legfontosabb, hogy ők jól legyenek.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top