nlc.hu
Sztárok

Rácz Jenő a bokszról

Rácz Jenő szerint vannak hasonlóságok a szakmájában és a bokszban

Három-négy napba telt, míg a sztárséf lelkileg rendbe jött a Kabát Peti elleni meccse után.

Rácz Jenő sok közös pontot talált a főzés és a boksz között. Úgy véli, mindkettő esetében nagyon fontos a precizitás, a kreativitás, valamint az idő praktikus beosztása is. 

Rácz Jenő,

Rácz Jenő egy hete padlóra küldte Kabát Petit – Fotó: Sajtóklub

Azt gondolom, hogy a szakmámban és a bokszban vannak hasonlóságok, például a precizitás. Tehát, ha valaki nem indulatból bokszol, hanem kimondottan precízen teszi össze a mozdulatait, meglátja a lehetőségeket, jól használja azokat ki, akkor végül is a kreativitás az nagyon-nagyon fontos ebben a sportágban is, és a konyhában is nélkülözhetetlen, hogy olyan helyzetekben feltalálja magát az ember, amiben nem gondolná. Illetve az időtényezőben is nagyon-nagyon közel áll a kettő, mert a bokszban is az idő az egy nagyon fontos lételem, hogy az ember úgy ossza be az energiáját, és ez a főzésben is elképesztően fontos” – magyarázta az rtl.hu-nak a sztárséf, aki vasárnap este Istenes Bence ellen lép a ringbe.

Rácz Jenő múlt heti, Kabát Peti elleni meccse emlékezetes K.O.-val végződött. A sztárséf elárulta a Reggeliben, hogyan élte meg a mérkőzést, és változtatott-e a barátságukon a kiütés. Mint mondja, 3-4 napba telt, hogy legalább lelkileg kiheverje az egészet.

“Nagyon remélem, hogy nem változtatott a barátságunkon semmit a meccs. Én aznap este írtam egy sms-t, aggódtam érte. Írtam a Kokónak is, hogy remélem, azért valami vizsgálatra, CT-re elviszik a Petit. Ez így is történt. És azt írtam neki, hogy tudom, hogy egy trauma az, ami minket ért, idő míg begyógyul. Azt kértem a Petitől, hogy ő jelentkezzen, amikor úgy érzi, hogy lelkileg, testileg jól érzi magát, mert nem akarok rátelepedni. Az a legkevesebb dolog, hogy egy ilyen után még én teperjek, hogy zavarjam vele, mert lehet, hogy nem is kíváncsi rám, vagy haragos. Úgy voltam vele, ezt rendezze el magában, és mikor készen áll, hogy újra fölvegyük a kapcsolatot, én nagyon várom és nagyon szeretem” – vallotta be Rácz Jenő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top