nlc.hu
Sztárok

Gianni Annoni a kétnyelvűségről

Gianni Annoni a kétnyelvűség nehézségeiről vallott

Nincs egyszerű dolga.

Gianni Annoni 1994-ben jött Magyarországra, a Közgazdasági Egyetem ösztöndíjasaként. A főiskola elvégzése után itt telepedett le, pizzázót nyitott, majd több műsorban is szerepelt. 2017-ben kötötték össze az életüket Debreczeni Zitával, akivel már két közös gyermekük is van.

Gianni Annoni

Fotó: VIASAT3

Az olasz étteremtulajdonos az Adom a napom mai adásában mutatja meg, hogyan telik egy átlagos hétköznapja. Annoni kora reggel arról mesélt a stábnak vezetés közben, mennyire gyűlik meg a baja a kétnyelvűséggel. 

„Van olyan napom, amikor sok tennivalóm van olaszokkal, és van olyan, amikor pedig a magyar. A legnehezebb dolog a világon, amikor két nemzetet össze kell hozni valamilyen formában és a félreértések letisztázása miatt sűrűn fordítok az olaszoknak magyarul és a magyaroknak olaszul – magyarázta Gianni, akinek néha a magánéletében is adódnak ebből problémái. – Ezt veszem észre a feleségemen is, hogy hiába beszélek magyarul, sűrűn történik az, hogy mellébeszélünk egymásnak. Ez sajnos kultúra és múlt.

Ha tudni akarod, hogyan tölti egy napját Gianni Annoni, kövesd élőben a www.nlc.hu/adomanapom oldalon, ha pedig még többre vagy kíváncsi, nézd 20 órakor a VIASAT3-on az Adom a napom esti talk show-t, ahol Geszti Péterrel beszélgetnek egy jót a mai nap eseményeiről, na meg persze sok másról is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top