nlc.hu
Sztárok

Máté Krisztina karrierje

Ez Máté Krisztina véleménye A leggyengébb láncszemről

2001-ben vezette ezt a műsort.

Több mint 20 éve forgatták Magyarországon A leggyengébb láncszem (vagy Nincs kegyelem, eredeti cím: Weakest Link) 2000-ben a BBC Two csatornán bemutatott brit TV vetélkedőt. Aki esetleg nem ismerné a műsort: országtól függően nyolc vagy kilenc játékos kap felváltva kérdéseket a játékvezetőtől, és a játékosok minden körben kiszavazzák maguk közül a leggyengébbet, vagy éppen azt, akit utálnak, vagy a legveszélyesebb ellenfélnek tartanak. Ezt vezette egy éven keresztül Máté Krisztina, aki most beszélt az akkori élményeiről.

„Abban egy ilyen fekete ruhában egy zord boszorkány voltam. Mindenki azt hitte rólam, hogy én ilyen zord szörnyeteg vagyok, és mennyire jó lesz ez arra, hogy látszik majd, mennyire esendő vagyok. Hogy az a műsor majd az én megítélésemen mennyit javít. Hát semmit nem javított. Az nagyon érdekes, hogy egyévados, napi műsor volt, és úgy beleégett az emberek agyába, hogy a mai napig köszönnek úgy az utcán, hogy viszlát. Mert úgy volt a vége: ön a leggyengébb láncszem, viszlát! (…) A végén volt mindig kacsintás, össze próbáltam kacsintani a nézővel, de ez annyira korán, annyira műfajidegen volt még Magyarországon, hogy tényleg azt gondolta mindenki, zord szörny vagyok” – nyilatkozta Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában Krisztina, majd hozzátette, hogy nagyon élvezte a forgatást.

„Nem véletlenül ragadt rám ez a szerep, nem véletlenül választottak engem. Amikor 16 évesen elkezdtem tévézni, azt gondoltam, nagyon keménynek kell látszanom, hogy mindenkivel elhitessem, nem vagyok sebezhető. Lány is voltam, vidéki is voltam, úgy éreztem, ez egy páncél. Fontosnak tartottam, hogy sebezhetetlennek tartsanak” – szemlézte a 24.hu.

Máté Krisztina

Máté Krisztina (Fotó: Birton Szabolcs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top