nlc.hu
Sztárok

Hosszú Katinka a dubaji edzőtáborozásról

Hosszú Katinka csak úgy hajlandó edzőtáborozni Dubajban, ha még bébiszittert is fizet neki a szövetség

Dubajban szeretne felkészülni az olimpiára az úszóklasszis, ám az egész családját vinné magával.

Hosszú Katinka a napokban bejelentette, hogy indulni akar a jövő évi párizsi olimpián, ezért edzésbe állt, ám ahhoz, hogy megfelelően fel tudjon készülni, januárban ő is Dubajban szeretne edzőtáborozni. A háromszoros olimpiai bajnok sportolónak azonban különleges elvárásai vannak, ezeket meg is osztotta a Magyar Úszó Szövetséggel – értesült a Blikk.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka a budapesti Madame Tussauds kiállításon – Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Többek között azt kérte, hogy a válogatottól külön, a családja jelenlétében utazhasson a Közel-Keletre, és ott a férjével, egyben edzőjével, a kislányával és egy bébiszitterrel egy ötcsillagos szállodában tölthessék az idejüket a felkészülés során.

A lap úgy tudja, egyelőre nincs döntés a szövetségben arról, kifizetik-e Hosszú Katinka edzőtáborozását, vagy sem.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya amúgy a napokban „vesézte ki” Hosszú Katinka helyzetét. Szerinte távol van attól az úszóklasszis, hogy főszereplő legyen a párizsi olimpián, de – mint mondja – csodálatra méltó az, hogy valakinek az a célja, hogy egy 6. olimpián is részt vegyen. Az úszókapitány úgy látja, a döntőbe Hosszú még bekerülhet, de szinte esélytelennek tartja, hogy a többszörös bajnok úszó ismét éremmel térhetne haza az olimpiáról. Sós szerint Hosszúnak a szülés előtti utolsó versenye már egy „masszívan lefelé ívelő pályafutást” mutatott. „Ráadásul a kor is halad előre”, nem lesz már fiatalabb, ami miatt még az egyéni csúcsához közel kerülésnek sem lehet sok esélye – jegyezte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top