nlc.hu
Sztárok

Darnyi Tamás régen és most

Ennyit változott az olimpiai bravúrja óta Darnyi Tamás

Aki korábban nem ismerte, olimpiai sikereinek köszönhetően garantáltan megjegyezte Darnyi Tamás nevét a nyolcvanas évek végén. De mi lett vele azóta?

Darnyi Tamás, aki ma már kerüli a reflektorfényt, először 21 évesen, 1988-ban Szöulban, majd négy évvel később Barcelonában is olimpiai aranyérmet szerzett 200 és 400 méteres vegyesúszásban.

Darnyi Tamás 1988-ban

Darnyi Tamás olimpiai győzelme 1988-ban (Fotó: Tony Duffy/Getty Images)

A négyszeres olimpiai és világbajnok sportoló nevét azóta sem felejtettük el, arról azonban meglehetősen keveset tudni, hogy mivel telnek mostanában a napjai.

Azon kevesek közé tartozik, aki saját világcsúcsát is többször megdöntötte, vagyis folyamatosan fejlődött és nemcsak törekedett arra, hogy kihozza magából a legjobbat, hanem meg is valósította.

Visszavonulásra 1994-ben adta a fejét, ez azonban nem jelenti azt, hogy végleg szögre akasztotta a köntösét: a nevével fémjelzett úszóiskolát nyitott, munkájával és szakértelmével pedig a mai napig segíti a Magyar Olimpiai Bizottságot és a Magyar Úszó Szövetséget.

Jövőre négyszeres apa lesz

Az egykori úszócsillag első felesége az RTL képernyőjéről ismert Jónás Rita volt, akivel két lányuk született: Csenge ma már 21 éves, Piroska pedig 19. Amíg kicsik voltak, a lányok és a szüleik kétlaki életet folytattak, Budapest és Florida között utazgattak, ám miután Tamás és Rita a válás mellett döntött, a tengerentúlon maradtak az édesanyjukkal.

Darnyi Tamás 2016-ban

Darnyi Tamás 2016-ban, egy híján 50 évesen (Fotó: Fotocentrál.hu – Olajos Piroska)

A ma már 56 éves olimpikon visszatért Budapestre és újra rátalált a szerelem Pál Rita, egykori válogatott öttusázó személyében, aki három éve egy kisfiúval is megajándékozta. 

Idén ősszel újabb gólyahír érkezett, Rita a BEST magazinnak mesélt arról, hogy bővül a családjuk és azt is elárulta, hogy kisfiút hord a szíve alatt: „A hír igaz, valóban babát várunk Tamással, és nagyon boldogok vagyunk, amiért a hároméves kisfiunknak testvére születik. A második kisfiunk tavasszal érkezik.”

A leendő négyszeres apuka a rajongók legnagyobb örömére sportrendezvényeken azért fel-felbukkan még most is: sokan láthatták a 19. FINA vizes világbajnokság egyik reklámarcaként, november közepén pedig Egerszegi Krisztina és Szájer Péter társaságában kapták lencsevégre a törökszentmiklósi Horváth András Tanuszodában. (Darnyi Tamás a kép bal szélén mosolyog.)

Nyitókép: Fotocentrál.hu – x Meglepetés Archívum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top