nlc.hu
Sztárok

Stohl András a Kossuth-díjról

Stohl András: „Kaphatok Kossuth-díjat, de biztos sokan felhorgadnának, hogy hú, hát az alkoholista narkós!”

A színész már beletörődött ebbe.

Stohl András 12 évvel ezelőtt kapott börtönbüntetést, amiért autóbalesetet okozott, amikor ittasan és drogfogyasztás után ült a volán mögé. Tettéért 10 hónapra a rácsok mögé került, de jó magaviselettel 5 hónap után szabadlábra helyezték. 

Stohl András

Fotó: Trenka Attila

A színész/műsorvezető azóta visszatért a munkába, gyönyörűen ível felfelé a karrierje, miközben a magánélete is csupa boldogság. Egy dolgot azonban soha nem fog elérni. Erről a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsorban beszélt. Ahogyan az előzetesből kiderült, András tudja, nem kaphatja meg a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Kossuth-díjat.

„Volt ez a »lex Stohl«. Amikor bent voltam a börtönben, akkor hoztak egy olyan törvényt, hogy nem kaphat állami kitüntetést, aki büntetett előéletű. A köztudatban én mindig is az leszek, mert hogy börtönben voltam, de már három éve elévült, ahogy kijöttem. Kaphatok, de biztos sokan felhorgadnának, hogy »Hú, hát az alkoholista narkós! Ez kap Kossuth-díjat? És ez miért nem?« Én ebbe beletörődtem” – magyarázta Stohl András, aki később édesapja elvesztéséről, majd édesanyjáról is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top