nlc.hu
Sztárok

Sztárok börtönben 2023

3 híresség, aki idén rács mögé került

Egyiküknél egy 8 éve húzódó ügy végére került pont a büntetés letöltésével.

Három híresség is rács mögé került idén. Ki rövidebb, ki hosszabb időre. Lássuk, kinek a hűvösre kerülése és annak oka sokkolta idén a közvéleményt!

Lagzi Lajcsi (Galambos Lajos) a 2017-ben született vádirat szerint két évtizeden keresztül legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, 4,7 millió értékben földgázt, 16 millió értékben pedig vezetékes vizet. A korábbi mulatós zenészt és tévés személyiséget 2015 óta vádolták 8 társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. Galambosra 2021 szeptemberében első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, emellett 3 évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést is kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Tavaly decemberben másodfokon is letöltendőre ítélték: 3 év 6 hónap börtönbüntetést és 4 év közügyektől való eltiltást kapott.

Lagzi Lajcsi

Lagzi Lajcsi a börtönből adott interjút júniusban – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

A trombitaművész 2023. április 26-án vonult be a baracskai börtönbe,

ám azóta egy percet sem ült a zárkájában. Már a megérkezése sem volt átlagos: egészségi állapota miatt egy magán mentőautó hozta. A bevonulása után azonnal megvizsgálták, majd átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba, ahol azóta is tartózkodik. Mivel az otthonápolásra vonatkozó kérvényét elutasították, addig kell a rácsok mögött maradnia, amíg le nem üli a büntetést. Októberben állítólag már a felénél járt, így akár 2024 tavaszán el is hagyhatja a börtönt.

Idén a Kőgazdag fiatalok című reality műsorból ismertté vált Papaszíta (Hopka László) – aki PSG Ogli (Papp Olivér) testőre volt a műsorban – is börtönbe vonult. Ellene november 20-án adott ki elfogatóparancsot a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja. A rendőrség honlapja szerint Hopka Lászlót kapcsolati erőszak miatt keresték. 

Papaszita

Papaszítát PSG Ogli fogadta fel, mert a tehetős fiatalt sokszor zaklatták a rajongók – Forrás: TV2 / Kőgazdag fiatalok – videó

PSG Ogli elbúcsúzott testőrétől, aki november 22-én feladta magát a nyomozóknál és bevonult.

Videóban köszönt el a követőitől, miszerint “most egy darabig biztosan nem láthatják majd őt a médiában”. Elmondása szerint egy “váratlan és nagyon régi dolog miatt kell bevonulnia a börtönbe”. Egyelőre nem tudja hova és mennyi időre, de úgy számolta, ha minden jól megy, akkor 8-10 hónap, esetleg másfél éve múlva jelentkezhet be ismét.

Amúgy nem először adtak ki körözést Papaszíta ellen. A 43 éves férfit korábban október elején kereste a rendőrség sikkasztás miatt. Hopka szerint egy közlekedési kihágás miatt kapott pénzbírságot 5 évvel ezelőtt, amit nem fizetett be. Októberben azonban elutalta az összeget, így lekerült a körözési listáról. A mostani ügye azonban súlyosabb lehet, hiszen több hónapot is ülnie kell.

Alex Murdaugh

Alex Murdaugh a tárgyalóteremben – Fotó: Joshua Boucher/The State/Pool/Tribune News Service via Getty Images

Idén márciusban feltételes szabadlábra helyezést is kizáró, életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Dél-Karolinában Alex Murdaugh amerikai sztárügyvédet a felesége és fia meggyilkolásáért. Az 55 éves férfi az utolsó szó jogán is kitartott ártatlansága mellett, és megismételte, amit a tárgyaláson is hangoztatott, hogy semmilyen körülmények között nem bántotta volna a feleségét vagy a fiát.

A büntetőügy bírósági tárgyalása 6 hétig tartott, 75 tanút idéztek be, valamint mintegy 800 bizonyítékot vonultattak fel a jogászok. A vádlott saját kérésre maga is a tanúk padjára ült, ügyvédként azt remélve, hogy sikerül meggyőznie az esküdteket ártatlanságáról a gyilkosságokban. Vallomásában beismerte: a nyomozást végző rendőröknek nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy hol tartózkodott a bűncselekmény idején, és ezt gyógyszerfüggősége okozta mentális zavarával magyarázta. Azt is beismerte, hogy ügyvédként 9 millió dollárt csalt ki ügyfeleitől, viszont a gyilkosságok elkövetését tagadta.

Az ügyész érvelése szerint Murdaugh a gyilkosságokkal az anyagi problémáiról akarta elterelni a figyelmet.

 

A kettős gyilkosság 2021. június 7-én a család birtokán történt. A feleség, Maggie Mardaugh és az egyik fiú, Paul Murdaugh halálát lőfegyver okozta.

A Murdaugh család amúgy Dél-Karolina jól ismert és köztiszteletnek örvendő jogászdinasztiája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top