nlc.hu
Sztárok

Galambos Lajos találkozhatott a családjával

Mégis a gyermekeivel tölthette az ünnepeket Galambos Lajos

Még karácsonyfa és ajándékkészítés is volt a börtönben.

Galambos Lajos 8 hónapja kezdte meg a rá kiszabott 3 év 6 hónapos börtönbüntetését, ahonnan legkorábban is egy év múlva szabadulhat. Köztudott, hogy a trombitás nincs jó egészségügyi állapotban, ám az otthonápolásra vonatkozó kérelmét elutasították. 

Galambos Lajos

Fotó: Olajos Piroska

Ez is érdekelhet Aurelio, Megnézem

Lajos ügyvédje, dr. Csontos Zsolt az ünnepek előtt elárulta, nem lesz karácsonyi hangulat a rácsok mögött. „Az ünnepi időszak a börtönökben ugyanúgy telik, mint bármelyik másik nap, de természetesen a büntetés-végrehajtás dolgozói igyekeznek apró gesztusokat tenni az arra érdemeseknek” – nyilatkozta decemberben Lajcsi jogi képviselője. A story.hu megkeresésére azonban most elmondta, mégsem volt annyira szomorkás ez a karácsony. 

Minden fogvatartott fokozottan nehezen viseli az ünnepeket, de Lajos nagyon erős, kiegyensúlyozott lelkileg és hatalmas erőt merített abból, hogy szenteste előtt találkozhatott a családjával. Bár karácsonykor nem fogadhatnak látogatókat a rabok, de aki jól sáfárkodik a havi mobil perckeretével, és még van annyi pénz a telefonján, hogy ki tudja fizetni a börtön által megszabott percdíjat, az akár szenteste is hazatelefonálhatott a családjának. Lajos ügyesen gazdálkodott az egyenlegével, spórolt a perceivel, úgyhogy december 24-én sem kellett mellőznie a családját” – mesélte dr. Csontos Zsolt. Hozzátette, a BV dolgozói is kitettek magukért, ugyanis programokkal, csoportfoglalkozásokkal, filmvetítéssel, előadással és egyéb, karácsonyhoz kapcsolódó esemény megtartásával, például istentisztelettel és betlehemes műsorral igyekeztek meghittebbé tenni a fogvatartottaknak az ünnepeket. Karácsonykor pedig minden elítélt ünnepi menüt kapott, ráadásul a rideg rácsokat is kidíszítették. A fogvatartottak fenyőágakkal és díszekkel teszik hangulatosabbá a körleteket, sőt esetenként karácsonyfát is állíthatnak, és ajándékokat is készíthetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top