nlc.hu
Sztárok

Szabó Simon akkor és most

Így nézett ki 23 évvel ezelőtt Szabó Simon a Moszkva térben

1995-ben színészként kezdte a pályafutását. Négy évvel később szőke hajjal a Szomszédokban is feltűnt. Majd 2001-ben jött Török Feri nemzedéki kultfilmje, ami mindent megváltoztatott.

Szabó Simon 1979. szeptember 29-én született Budapesten. Gyerekszínészként kezdte a pályafutását, méghozzá az Operettszínház Valahol Európában című musicalével. 18 éves korától kapott felkéréseket az Operettszínház mellett rockszínházas musicalekben, a ferencvárosi nyári játékokon, vagy a szegedi szabadtéri színpadon. Bár több szerepben is láthattuk, végül a 2000-ben forgatott Moszkva tér című film deviáns Rojáljaként vált ismertté a nézők körében. Később a rendezésbe is belekóstolt, második kisjátékfilmjével, a Megyünk-kel 2008-ban a 39. Magyar Filmszemlén díjat is nyert. Bár temérdek filmes szerepét sorolhatnánk fel, íme három, ami emlékezetes a 44 éves Szabó Simonnal kapcsolatban.

Szabó Simon

Szabó Simon (Fotó: TV2)

Szomszédok – 324. fejezet

A színész epizódszereplőként tűnt fel a sorozat utolsó évében, 1999-ben. Ő alakította Gusztit, a törött lábú budai úrigyereket, aki a következő mondatával nevettette meg a nézőket. 

Kosaras vagyok. Felvágtak, és egy marha ráesett a lábamra. Hónapokra kiestem az edzésből.

Szőke hajjal szinte fel sem ismertük.

Moszkva tér – 2001

A filmben ő alakította Rojált, a veszkócsizmás nagyhangú csávót. A Moszkva tér egy nemzedék életérzését mutatja be, méghozzá remek szereposztással. Szabó Simont a mai napig folyamatosan összehasonlítják az ebben a filmben játszott karakterével. A színész egyébként a 24.hu-nak korábban elmondta, hogy a forgatásról a húgától hallott, aki a Pesti Barnabás Gimnázium drámatagozatára járt, és behívták egy szereplőválogatásra: „Mondtam, hogy akkor megyek én is, csak van ott valami szerep. Akkoriban – húszéves voltam – járkáltunk mindenre, reklámfilm-válogatásra, színházi darabokba, filmes válogatásra.” A film egyik legendás jelenete, amikor a rendszerváltás évének legemblematikusabb pillanatát, a tévében is közvetített Nagy Imre-újratemetést Rojál a következőképp kommentálta: „Ki a csöcs az a Nagy Imre?”

Megdönteni Hajnal Tímeát – 2014

A 2014-es vígjátékban a címbéli Hajnal Tímeát (Osvárt Andrea) megdönteni akaró, kőbunkó Bögöcsöt alakította. Sokak szerint ebben a produkcióban hasonló karaktert hozott, mint a Moszkva térben. 

És mennyire áll közel a személyiségéhez az erőfitogtatás?

2019-ben így nyilatkozott arra a kérdésre, hogy verekedett-e a való életben.

„Elég aktív tinédzserek voltunk, és a 90-es évek közepe felé komoly ellentétek feszültek bizonyos szubkultúrák között. Én a bő nadrágos, rapper, firkász szubkultúrához tartoztam, és iskola után vagy az éjszakában bizony rendre összeakadtunk ellentétes nézeteket valló fiatalemberekkel. Ott nem lehetett elkerülni a bunyókat.”

Válás után szerelem

Ahogy korábban megírtuk, Balogh Edina és Szabó Simon a nyilvánosság előtt is felvállalták, hogy egy pár. A Farm Vip című műsorban feltűnt két sztár között már a műsorban is izzott a levegő, ám csak a show végeztével kezdték igazán azt érezni, hogy ez több, mint barátság. Szabó Simon egyébként tavaly nyáron elvált a feleségétől. „Igazából már tavaly szeptemberben elköltöztem otthonról, júniusban pedig kimondták a válást. Én nem az a fajta ember vagyok, aki ezt nagy dobra veri, kiírja, és ha kell, ha nem, beszél róla. Főleg azért, mert egy nehéz időszak volt. Egy hosszú, rengeteg előzménnyel teli folyamat, de szerencsére nem mentem Dunának, és úgy érzem, mára jól vagyok.”

Nézzünk pár képet Szabó Simon karrierjéről 

Szabó Simon
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top