nlc.hu
Sztárok

Titkos feljegyzés Erzsébet királyné haláláról

Titkos feljegyzés látott napvilágot Erzsébet királyné haláláról

Sir Edward Young jelen volt a királynő halálos ágyánál, és feljegyzéseket készített mindarról, amit látott.

Életének 97., uralkodásának 71. évében hunyt el II. Erzsébet királyné még 2022 szeptemberében. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a királyi család a történteket maximális diszkrécióval kezelte, ám most napvilágot néhány részlet a szomorú napról. Sir Edward Young a királynő halálos ágyánál készített feljegyzéseket, amiket most a Daily Mail királyi tudósítója hozott napvilágra, akinek új könyve jelenik meg – írja a Blikk.

Nagyon békésen. Álmában. Eltávozott. Idős kor. Nem kellett semmin aggódnia. Fájdalom nélkül

– szól a kapkodó jegyzet, ami Robert Hardman Károly királyról szóló életrajzi könyvében jelenik majd meg.

II. Erzsébet

II. Erzsébet 2011 februárjában (fotó: Eddie Mulholland – WPA Pool)

Az uralkodó tehát álmában, békében, fájdalom nélkül halt meg. A család nem kommentálta Hardman értesüléseit.

A könyvből az is kiderül, hogy a királynő ágyánál folyamatosan váltotta egymást Anna hercegnő, a királynő egy rangidős öltöztetője valamint a közeli templom lelkésze. Erzsébetet közvetlenül a halála előtt látogatta meg Károly és a felesége, Kamilla. A királynő pont akkor távozott, amikor Károly gombászni ment, hogy kiszellőztesse a fejét. A halálhírt akkor közölték vele, amikor az autójával épp elindult visszafelé. E telefonhívás során szólították őt először őfelségének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top