nlc.hu
Sztárok

Íme a dán királynő lemondásának igazi oka

Nem csak egészségügyi okai lehetnek a dán királynő lemondásának

Tényleg egy botrány elkerülése miatt jutott arra a döntésre II. Margit királynő, hogy lemondjon a trónról? Nem lenne benne semmi meglepő...

Váratlanul, 52 év után lemondott a trónról II. Margit dán királynő. Bár a visszavonulásának hivatalos indoklása a királynő megromlott egészségügyi állapota volt, a pletykák szerint valami egészen más húzódhatott meg a háttérben.

Kínos szituációból eredően mondhatott le a trónról

2023. december 31-én II. Margit királynő szilveszter napján egy beszédet intézett népéhez, amelyben megdöbbentő kijelentést tett: január 14-én visszavonul a trónról. Úgy fogalmazott, hogy döntésében két fontos tényező játszott szerepet. Az egyik, hogy már több mint fél évszázada uralkodik, a másik, hogy nemrégiben megműtötték a hátát, így egészségügyileg sincsen megfelelő állapotban ahhoz, hogy feladatait tökéletesen teljesítse. Első hallásra teljesen meg is tudjuk érteni a döntését, hiszen II. Margit már 83 éves, így indokoltan kijárhat már számára is egy kis pihenés a rengeteg munka után. Az azonban megdöbbentő tény, hogy több mint 500 éve ő az első dán uralkodó, aki lemondott a trónról.

A világnak máris van már egy elmélete arra, hogy miért is hozhatta meg ezt a sokkoló döntést a királynő. 2023 novemberében ugyanis olyan pletykák kezdtek terjedni a koronahercegről, hogy viszonyt folytat egy spanyol nővel, akinek a neve beszédesen Genoveva Casanova. A hölgyről és Frigyesről bár készültek közös fotók is, amelyek eléggé alátámaszthatják ezt az elméletet, a média megkeresésére azonban Casanova tagadta a viszonyt.

A 82 éves királynő évek óta bottal jár, egyre nehezebb volt számára az uralkodás (Fotó: Getty Images)

A 82 éves királynő évek óta bottal jár, egyre nehezebb volt számára az uralkodás (Fotó: Getty Images)

Érvágás lenne a királyi családnak a válás

Lehetséges, hogy a királynő azért döntött így, meg megrémült attól, hogy fia és felesége elválnak, ezáltal pedig egy értékes személyt veszítenek el a családból. II. Margit ugyanis értékeli és nagyra becsüli Mária dán királyi hercegnét. Sokan úgy gondolják, hogy a királyné terve akár sikeres is lehet, ugyanis ha megtörténik a koronázás, még inkább egymáshoz lesz kötve és utalva a két fél.

Titkok hálójában

Nem II. Margit lenne az egyetlen, aki ügyeskedéssel próbálna megoldani egy konfliktushelyzetet a királyi családban. Harry herceg Tartalék című könyvéből kiderül, hogy korábban Katalin hercegnének és Meghan Markle-nek is szerveztek zárt ajtók mögött egy békülő beszélgetést. A találkozó borzasztóan sikerült, csak még inkább elmérgesítette a két asszony viszonyát. Meghan ugyanis egy epés megjegyzést tett Katalinra, akit annyira felháborított az amerikai színésznő viselkedése, hogy bocsánatot követelt tőle és tisztázta: vele így senki sem beszélhet. A vitába mindezek után már Vilmos herceg is beszállt, aki közölte: Nagy-Britanniában nem szokás senkivel ilyen stílusban beszélni. Mindezek után a találkozó kínosan, egyetlen öleléssel ért véget.

A spanyoloknál is borult bili a tavalyi év során. Két oknyomozó újságíró saját könyvükben ugyanis azt állítja, hogy I. János Károlynak, a korábbi spanyol királynak egy eltitkolt szerelemgyereke születhetett. A pletykák szerint a kislány az 1970-es évek végén, vagy a 80-as évek elején láthatta meg a napvilágot, édesanyja pedig a spanyol arisztokrácia egyik tagja lehet. Még maga az uralkodó is reagált a vádakra, kifejtette: nem igaz, hogy lenne egy eltitkolt gyermeke.

Hogy pontosan mi az igazság ezekben az esetekben, azt mindenki döntse el maga, egy dolog azonban kétségtelen: az uralkodóházak tájékát is rengeteg titok övezi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top