nlc.hu
Sztárok

Rá sem ismerni Kim Kardashianre a sok botox miatt

Photoshop vagy túl sok botox? Kim Kardashian felismerhetetlen a legújabb fotóján

Úgy tűnik kissé túlzásba vitte a botoxot a hollywoodi celebnő, az arca szinte tükörsima az egyik legújabb fotóján.

A botox korunk egyik legelterjedtebb injekciós kezelési módja, amelyet már közel húsz éve igen széles körben használnak. Éppen ezért sokakban élhet az a tévhit, hogy semmilyen veszélye sincs annak, ha ezt a szépészeti beavatkozást választják. A túl sok botox azonban komoly veszélyekkel járhat. Jól mutatja ezt az ismert hollywoodi sztár, Kim Kardashian példája is, akinek egyik legfrissebb fotóját látva teljesen elszörnyedtek a rajongók.

Bár nem kell tartanunk a botox kezeléstől, érdemes tisztában lennünk néhány dolgokkal  (Fotó: Getty Images)

Bár nem kell tartanunk a botoxkezeléstől, érdemes tisztában lennünk néhány dolgokkal  (Fotó: Getty Images)

Mi is az a botox?

A botox valójában egy olyan injekció, amely az ingervezetés blokkolásával ernyeszti el a kezelt izmokat. Ennek nyomán az izmokkal összeköttetésben álló bőrfelület kisimul, ellazul. A kezelés következtében a ráncok bár nem múlnak el, sokkal kevésbé lesz látványos a jelenlétük. A helyesen alkalmazott kezelések rendkívül kevés kockázattal járhatnak. Nagyon ritka esetekben fordulhatnak elő allergiás reakciók vagy súlyos mellékhatások. Ha valami mégis félrecsúszna, az általában egy már meglévő egészségügyi problémának köszönhető. Normál esetben tehát a beavatkozás legnagyobb veszélye az, hogy segítségével sokan túlzásba vihetik a fiatalságért folytatott harcot. Ez pedig többet árt, mint használ a megjelenésüknek.

Kim Kardashian az intő példa?

A követők szerint manapság Kim Kardashian is elvetette egy kissé a sulykot. Bár a celebnő rengeteget változott azóta, amióta a köztudatba került, úgy tűnik az elmúlt időszakban ismét újabb beavatkozásoknak vetette alá magát. Instagram-oldalára feltöltött posztja alatt számos döbbent kommentár érkezett a rajongóitól, akik mind azt találgatták, mi történhetett az arcával.

„Kinek az arca ez?” – írta a fotója alá az egyik hozzászóló.

„Ez az ő viaszfigurája?” – tette hozzá egy másik, akinek láthatóan feltűnt, hogy egy darab ránc sincs a 43 éves híresség arcán.

„Mit csináltál az arcoddal?” – kérdezte egy harmadik.

Az aggódó rajongók kérdéseire választ is adtak a szakértők, akik szerint a hírességnek full face botox töltése lett. Egy ilyesfajta kezelés ugyanis teljes mértékben kisimítja a ráncokat és egy üdébb, megemelkedettebb és fiatalabb arcot ad a pácienseknek.  

A túl sok botox komoly veszélyekkel járhat

Nem kell azonban rögtön megijedni, ugyanis ha megfelelő mennyiségben és időközönként használjuk a botoxkezeléseket, akkor szép eredményeket érhetünk el vele, állítják a szakértők. A túlzásba vitt használat azonban számos negatív következménnyel járhat. Nagyon fontos tehát, hogy olyan szakembert válasszunk, aki teljeskörűen képzett, és kiterjedt klinikai gyakorlata lévén jelentős ismereteket szerzett ennek a szernek a működésében és adagolásában. 

Örökké meglepettnek tűnhetünk

Ha túl sok anyagot fecskendeznek a frontális izmainkba, az a szemöldökünk túl magasra ívelését okozhatja a homlokunkon. Ezáltal az arcunk mindig meglepettnek tűnhet, még akkor is, amikor semmi okunk sincs a csodálkozásra.

Dühösnek és szomorúnak látszódhatunk

Ha véletlenül – vagy saját akaratunk nyomán –, túl sok botoxot tesznek a homlokizmokba, az a szemöldök lelógását okozza, amitől a felső szemhéj nagyon nehéznek és csuklyásnak tűnik. Ennek következtében az arc mindig mérgesnek vagy szomorkásnak tűnhet.

Megfagyhat tőle az arcunk

Bár nem szó szerint értendő az, hogy szinte teljesen lefagyasztja az arcunkat a túlzásba vitt botox, csupán annyit jelent, hogy egyszerűen eltűnnek az arcunkról az érzelmeink.

Gonosznak tűnhetünk

A túl sok botox a száj körül furcsa kinézetű mosolyt eredményezhet, mely következtében úgy nézhetünk ki, mint a Batman filmek ikonikus Joker karaktere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top