nlc.hu
Sztárok

A titkosított Zámbó Jimmy-akták sorsa

Két év múlva kiderülhet, ki a felelős Zámbó Jimmy haláláért – összeugrottak emiatt a családtagok

Feloldják a Jimmy-akták titkosítását, ám ez nem mindenkinek tetszik a Zámbó családban.

Huszonhárom évvel ezelőtt vesztette életét Zámbó Jimmy, a halálával kapcsolatos kérdésekre a mai napig nincsen hivatalos válasz. Az aktákat – amelyekből kiderülne, mi okozta a Király halálát – akkor 25 évre titkosították. A titkosítás azonban két év múlva lejár, így végre kiderülhet, hogy mi is történt azon a bizonyos éjszakán. Ezeknek az iratoknak a kezelése azonban komoly vitát váltott ki a Zámbó családban – írja a Bors a Hot! magazin nyomán.

 Zámbó Jimmy

Az elmúlt 23 évben összeesküvés-elméletek is szárnyra kaptak Jimmy haláláról – Fotó: x Archívum Story-Best / Fotócentrál 

Jimmy nővére, Zámbó Marietta nem támogatja, hogy  végre nyilvánossá váljon az iratcsomag. „Fogalmam sincs, hogy kinek kell kérelmeznie, hogy hosszabbítsák meg a titkosítást, de akinek erre módja van, az tegye meg, és engedjük el végre Jimmykét!” – jelentette ki.

Jimmy testvére, Zámbó Árpi – akit amúgy zavar, hogy se nyomozati anyagot, se boncolási jegyzőkönyvet nem látott a család anno – azonban a titkosítás feloldása mellett érvel, mondván, így végre kiderülne, hogy ki a felelős a testvére haláláért. „Szeretném tudni, mi van abban az iratban, és szeretnénk jogászokkal átnézetni” – nyilatkozta.

A Király legidősebb fia, Zámbó Krisztián viszont egészen másképpen vélekedik az édesapjával kapcsolatos nyomozás iratairól: „Ha az én kezembe kerül, soha nem fogom a nyilvánosság elé tárni! Szeretném, ha végre békében nyugodna, és a zenei munkássága miatt emlékeznének rá.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top