nlc.hu
TV-sztárok

Zámbó Mariette nem akarja tudni Jimmy halálának az okát

Zámbó Mariette Jimmy halálának aktáiról: „Most már maradjon titok, aminek annak kell lennie”

Az egész család szenvedett, amiért nem tudták meg sosem a pontos okokat.

Január 2-án volt 23 éve, hogy Zámbó Jimmy tragikus körülmények között itt hagyott minket. A legtöbbek által elfogadott teória, hogy a Király véletlenül lőtte magát fejbe, ugyanis azt gondolta, nincs töltény a pisztolyában. A nyomozás aktáit a rendőrség titkosította, de ez hamarosan lejár, így végre nem csak a család, de az egész ország megtudhatja, mi történt valójában azon a borús hajnalon. Zámbó Marietta, Jimmy nővére viszont egyáltalán nem szeretné, hogy ezek az akták nyilvánosságra kerüljenek. 

Zámbó Marietta

Fotó: Olajos Piroska

Nagyon sok év telt már el és gyakorlatilag annyi teória keringett már a testvérünk halálával kapcsolatban, hogy én a magam részéről már belefáradtam még a gondolkodásba is. Huszonhárom éve bármerre megyek, mindenhol akad valaki, akinek van egy elmélete, és ez mind azért lehet, mert valamiért titkosították a nyomozati anyagokat. Éppen ez az oka, hogy az emberek mindent kigondolnak magukban, hiszen, persze hogy furcsa ez a rendelkezés. Jogos a kérdés, hogy miért is kellett ez a titkosítás, ha valójában nincs mit titkolni, de most már maradjon titok, aminek annak kell lennie. Fogalmam sincs, hogy kinek kell kérelmeznie, hogy hosszabbítsák meg a titkosítást, de akinek erre módja van, az tegye meg, és engedjük el végre Jimmykét!” – mondta a Borsnak Mariette. 

Hozzátette, egyetlen ember miatt szerette volna, hogy kiderüljön, mi áll azokban a bizonyos nyomozati anyagokban és a boncolási jegyzőkönyvben.

Sok éven át nagyon bosszantott, hogy titkosak az akták, hiszen természetesen van a fejemben egy kép arról a rettenetes hajnalról. Aztán ez a vágyam, vagy inkább haragom szép lassan elmúlt. Viszont láttam édesanyánkon, hogy ő sokat szenvedett, hiszen anyaként ennyi éven át kétségek közt élni, az maga volt a pokol. Nem beszélt róla soha, de éreztem rajta, hogy mindennél jobban vágyott az igazságra. Hogy őszinte legyek, talán ezért is maradt velünk ilyen sokáig. Ő biztosan szerette volna megélni, hogy belenézhessen az iratokba. Neki járt volna az igazság! Persze most már tudja, hiszen ott lehet Jimmy mellett, és a testvérünk már biztosan el is mesélte neki annak a napnak minden pillanatát. Nekem ez a tudat már elég.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top