nlc.hu
Sztárok

Molnár Ferenc Caramel a tévézésről

Caramel ezért nem szerepel műsorokban: „Nem vagyok jó cigány a tévében”

Nem tudja hozni, amit a nézők elvárnának egy roma szereplőtől.

Molnár Ferenc Caramel 19 éve van a köztudatban, de tévés szereplései majdnem ott értek véget, amikor megismertük őt a Megasztárban. Habár hazánk egyik legsikeresebb előadója, tudja a helyén kezelni a hírnevét és azt sem felejtette, honnan jött. A legtöbb sztár pályafutása során megfordul pár műsorban, éppen ezért merült fel a kérdés, ha haknizni eljár Caramel, akkor műsorokba miért nem. 

Molnár Ferenc Caramel

Fotó: Fülöp Dániel

Most a Glamour magazin podcastjében beszélt arról, miért utasítja vissza a celebműsorok felkéréseit. 

„Elsősorban azt tartom szem előtt, hogy hol hogyan érzem magam. Általában elkezdem kényelmetlenül érezni magam, ha semmiről hahotázunk másfél órán keresztül, és úgy csinálunk, mintha történne valami. Az olyan helyzetekben is kényelmetlenül érzem magam, ha azt próbálják elhitetni velem, hogy az én életem érdekes, az én magánéletem érdekel valakit. Ez egy bevett módszer a televíziózásban: elhitetik veled, hogy te nem csak egy szereplő vagy egy évadban, hanem egy nagyon érdekes ember vagy, neked minden egyes mondatod aranyköpés. Én ennek soha nem dőltem be” – fogalmazott Caramel, majd azt fejtegette, szerinte a műsorokban szereplő romák szinte kivétel nélkül ugyanolyanok, ami nincs jó hatással az emberek előítéleteire.

A különböző szórakoztató műsorokban szinte hozni kell a kötelező roma klisét. Azaz én a roma társadalom egy rétege számára nem lehetek igazi cigány a kicsit szofisztikáltabb zeném miatt. A többségi társadalom egy részének szemében nem lehetek igazi magyar. És a média legnagyobb részében sem lehetek jó szereplő, mert nem vagyok jó cigány a tévében. Ha beül egy talk show-ba öt ember, akik közül egy roma, néha azt érzem, kötelező neki a sztereotip roma szerepet hozni. Nem gondolom, hogy ez nagyon kártékony vagy rossz irányba vinné a társadalmat, csak szívesen látnék egy másfajta roma karaktert is a képernyőn.

 

A teljes beszélgetést ITT lehet megtekinteni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top