nlc.hu
Sztárok

Lilu véleménye Novák Katalin döntéséről

Lilu ezt üzente Novák Katalinnak a kegyelmi botránnyal kapcsolatban

A műsorvezető nem először szólal meg társadalmi ügyekben.

Ahogy korábban mi is megírtuk, elnöki kegyelmet kapott a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy társtettese. A férfi hamis vallomásokkal akarta rávenni az áldozatokat feljelentéseik visszavonására. Az ügy hatalmas felháborodást keltett, többen is kifejtették a véleményüket a történtekről. A Telex megkeresésére az ügyben a Sándor-palota annyit közölt, hogy „Novák Katalin elnöksége alatt pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. A pedofíliával szemben nincs mentség.” Az Indexnek Novák Katalin ezt mondta: „Undorodom a pedofíliától, az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartom.” 

Az ATV-nek már bővebb válasz érkezett. Állítása szerint van egy jogszabályi rendelkezés, amelynek tekintetében az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános.

„Ennek megfelelően természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek a kérdések megválaszolatlanak maradnak, ez így volt az elmúlt 33 évben, és így van egyébként a világ legtöbb országában is. Az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk a tanúi, amely rengeteg valótlan állítást tartalmazott. Minden kegyelmi döntésre igaz az is, hogy a természeténél fogva megosztó, és én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni” – közölte Novák Katalin. Időközben megszólalt a kegyelemben részesített igazgatóhelyettes is. 

Kovalcsik Ildikó (Lilu)

Kovalcsik Ildikó (Lilu) (Fotó: Trenka Attila)

Lilu nem hagyta ezt szó nélkül

A nűsorvezető 24 óráig elérhető Instagram-történetében reagált. 

„Nem, kedves köztársasági elnök asszony! Egy normális társadalomban, normális emberek között a pedofília és egy pedofilt támogató védelme, ha úgy tetszik, kegyelme nem megosztó. Mindenki elítéli. Mindenki. Jobbos, balos, bárki. Az úgynevezett emberek. Azt akarom hinni, mi még azok vagyunk. És ebben összezárunk. Mindenki. Ugye, így lesz? Ugye? Megosztó… baszki…” – írta a tévés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top