nlc.hu
Sztárok

Kajdi Csaba is beleállt Novák Katalin döntésébe

Kajdi Csaba: „Az nem lehet, hogy a köztársasági elnök kvázi visszaél a hatalmával”

Kiemelte, az is zavarja, hogy ismert emberek nem szólalnak fel.

Egyre nagyobb a felháborodás a Novák Katalin által elindított kegyelmi üggyel kapcsolatban. Nem csak az elnöki tanácsadó testületből lépnek ki sorra az emberek, amiért a köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy társtettesének, hanem egyre több híresség is a nem tetszését fejezte ki. 

Lilu egyenesen felháborodott, Osváth Zsolt nyilvános üzenetet küldött Novák Katalinnak, Rácz Jenő pedig elkeseredettségét fejezte ki a döntéssel kapcsolatban. Kajdi Csaba, aki mindig igyekszik kifejteni a véleményét a közügyekről, 24 óráig elérhető Instagram-történetében fejtette ki hosszasan, mit gondol az egész helyzetről. 

Kajdi Csaba

Kajdi Csaba

Ha valamire a társadalom 99,9 százaléka nemet mond, elítéli és elutasítja, az nem más, mint a pedofília. Az, hogy a köztársasági elnök asszony bármilyen kontextusban is felment egy olyan embert, aki ebben érintett, az nincsen… nem létezik – kezdte a történetét Cyla. – ELröhöghetünk a génkezelt ukrán gabonán, ezen viszont nem… És akkor azt mondja, nem mondom meg. Hát muci,  ez speciel az a kérdés, amit úgy meg kellene mondani, hogy egyébként milyen indíttatásból mented föl. (…) Ebben a kérdésben szerintem kellene, hogy legyen társadalmi összetartás. Mert hogy ez az a kérdés, ami ellen fel kell lépni. Az nem lehet, hogy a köztársasági elnök kvázi visszaél a hatalmával. Nem tudom, milyen oknál fogva, de kegyelmi jogot ad valakinek ebben a kérdésben. Szóval ha valamiben, legalább ebben az egy kérdésben legyen társadalmi konszenzus. Érted? Amiben egyetértünk. Mert ugye a másik, ami rettentően zavar, hogy ismert emberek, senki nem szólal föl. Mindenki úgy van vele, hogy nekem legyen meg a munkám, nem szól szám, nem fáj fejem. Hát ez a hülye magyar mondás. Szóljál, szólaljál már meg! Családapa vagy, családanya vagy, ismert ember vagy, legyen már véleményed! Semmi társadalmi felelősségvállalás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top