nlc.hu
Sztárok

Lakatos Márk Novák Katalin fizetéséről beszélt

Lakatos Márk Novák Katalinról: „Megérdemli élete végéig a havi 4,6 millát?”

Köztársasági elnökként élete végéig kapja az államfői fizetését, a stylist ezt kérdőjelezte meg.

Nem csitulnak a kedélyek Novák Katalin lemondása után sem. Bár a leköszönő államfő biztosan nem tér vissza, többeknek rengeteg kérdése van az üggyel kapcsolatban. Sokan például nem értik, hogy Novák Katalinnak miért járnak a jövőben is bizonyos előjogok: volt köztársasági elnökként élete végéig kapja az államfői fizetését, amely jelenleg 4,6 millió forint havonta, ám minden évben automatikusan emelkedik a bruttó átlagkereset-növekedéssel megegyező mértékben. A köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CX. törvény határozza meg egyébként az elnök javadalmazását. Lakatos Márk az Instagram-oldalán szólalt meg ezzel kapcsolatban.

„Én még azt kérdezném meg nagyon nagy szeretettel, hogy az a köztársasági elnök, aki valamilyen botrány miatt kényszerült, hogy lemondjon, az megérdemli-e azt, hogy ezek után is élete végéig havi 4,6 millát, kocsit meg …anyját is kapjon tőlünk?”kérdezte a követőitől a stylist. 

Lakatos Márk

Lakatos Márk (Fotó: Birton Szabolcs)

Visszahívták az RTL-hez, de nemet mondott 

„Nagyon büszke vagyok magamra, képzeljétek el, hogy felhívott ma egy kis nő az RTL-ből nagyon kedvesen, hogy felkérjen valami műsorba, ami nem tudom, hogy miről szól, mert nagyon meg se jegyeztem. Azt hiszem, Balázs meg Vadon Jani vezette régen és valami baromság, hogy ha nem férsz be valahova, akkor bedobnak egy medencébe”mesélte a stylist, majd így folytatta: 

„Képzeljétek el, hogy gondolkodás nélkül nemet tudtam rá mondani, és számomra ez egy nagy lépés, mert azért régen bennem volt az, hogy ha valamit nem vállalok el, akkor mi lesz, fognak-e hívni? Ráadásul én most már nem vagyok fixen az RTL-ben műsorvezető, igaz, hogy feltűnök egy-egy műsorban itt-ott, de azt is mondhatnám, hogy ez hiányzott volna. Viszont azt gondoltam, hogy ez nem hiányzik nekem, nem akarok medencébe ugrálni. Nem tudom, ki lett volna a műsorvezető, lehet, hogy a Majka meg a Pápai Joseppe… Mindenesetre azt mondtam, hogy ‘gyerekek, ez nagyon kedves, de szerintem ez nem nekem való’. Na, mit szóltok? Büszkék vagytok?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top