nlc.hu
Sztárok

55 éves lett Jennifer Aniston

„Én mindent elkövettem, hogy gyermekem legyen” – 55 éves lett Jennifer Aniston

Szívtelennek, és karrieristának állították be, miközben ő keményen küzdött, hogy édesanya lehessen. Korunk egyik legtöbbet forgató színésznője 55 éves lett.

Jennifer Aniston érte el a legnagyobb sikert a Jóbarátok szereplőgárdájából. Szinte elképzelhetetlen nélküle egy romantikus vígjáték. De ami a romantikát illeti, a magánéletéről csak az nem tud, aki egy barlangban él.

Mindössze 19 éves volt, amikor megkapta élete első szerepét. Mondhatnánk, hogy ezt a jó kapcsolatainak köszönhette, hiszen az apja, az anyja és még keresztapja is ismert ember, utóbbi Kojak, vagyis Telly Savalas volt, de csakis magának köszönhette, hogy egyre több szerepet kapott az álomgyárban. Három évvel az első munkája után, 1990-ben azt érezte, hogy soha nem lesz képes elérni az igazán nagy áttörést. Az NBC csatorna egyik igazgatója biztatta, hogy ne adja fel az álmait, talán pont ennek a férfinak köszönhető, hogy Aniston jelentkezett a Jóbarátok szereplőválogatására 1993-ban. Érdekesség, hogy eredetileg Monica szerepére jelentkezett, de a készítők inkább látták benne Rachelt. A sorozat tévés történelmet írt, minden idők egyik legnépszerűbb tévés sitcomja lett.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston (Fotó: Reisig & Taylor/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)

Szerinte túl sokan sértődnek meg a vígjátékokon

Miután 2004-ben véget ért a sorozat, Aniston 15 évre búcsút intett a tévének – egy két kisebb kivétellel – , hogy olyan kasszasikerekben szerepeljen, mint a Marley és én, a Családi üzelmek, vagy a Förtelmes főnökök. Ám ezeknek a filmeknek ma már nagyon nehézkessé vált a forgatása, aminek a miértjét maga a színésznő mondta el. „Ma már nagyon óvatosnak kell lennie egy film, vagy sorozat készítőjének. Vékony a határ, a nézők sokkal érzékenyebbek, sokszor kell arra gondolnia a stábnak, hogy nehogy valakiket megsértsenek. De ez megnehezíti a komikusok dolgát, mert a vígjáték szépsége az, hogy kinevethetjük magunkat és az életét” – magyarázta Aniston a Vanity Fairnek.

Nem akarja, hogy mindenki szeresse

Ő maga is sokat tanult az elmúlt évtizedekben a filmezésből, tévézésből. „Ha egyetlen tanácsot adhatnék a fiatal önmagamnak, az az lenne, hogy ne foglalkozok a többi ember véleményével. Volt egy időszak az életemben, a karrieremben, amikor rájöttem, hogy nem kell olyannak lennem, amilyennek a világ szeretne látni. Nehéz elérni, hogy mindenki szeressen és tiszteljen. De nem is kell, hogy mindenki így tekintsen ránk” – mondta a Wall Street Journalnak, hozzátéve, hogy egészen a közelmúltig a filmes világ egy férfiak által uralt terep volt.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston a 2024-es Critics Choice Awards-on (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Critics Choice Association)

De a színésznőnek határozott véleménye van az influenszerekről is. Ő maga is több reklámban szerepelt, több nagyobb márkához adta a harcát. „Az a bajom, a közösségi média által felkapott emberekkel, hogy felhígítják a szakmát. Alapvetően nem csinálnak semmit, de ismertek lesznek. Örülök, hogy még akkor kezdtem színészkedni, amikor ez az iparág nem vált azzá, amilyen ma”– mondta a Variety magazinnak.

A nagy kibékülés

Nehéz úgy beszélni Jennifer Anistonról, hogy az ember ne említse meg a magánéletét. 1998-at írtunk, amikor találkozott Brad Pittel. Sokáig nem is tudták titokban tartani a kapcsolatukat, két évvel azután pedig, hogy találkoztak, a színész feleségül vette Anistont. Igazi álompárként írtak róluk a lapok, Pitt pedig még vendégszereplőnek is elment a Jóbarátokba. Aztán 2005-ben hirtelen a semmiből kiderült, hogy Pitt és Aniston elválnak. Nem telt sok időbe, hogy a sajtó kiszagolja, a válás okát, ez pedig a férfi hűtlensége volt, mivel a Mr. & Mrs. Smith forgatásán összejött Angelina Jolie-val. Aniston 2008-ban beszélt először erről a helyzetről. Elmondta, hogy senki nem tett semmi rosszat. Néha a dolgok csak úgy megtörténnek. „Nem sokkal azután, hogy elváltunk, hosszan beszélgettünk telefonon. Mindent kiadtunk magunkból, és ma is tisztelettel vagyunk egymás iránt.”

Brad Pitt és Jennifer Aniston
Megnézem
Összes kép (6)

2011-ben ismét rátalált a szerelem, miután együtt forgatott Justin Theroux-val. Hamar összeköltöztek, méghozzá egy impozáns, 22 millió dollárt érő villába. A színész egy évvel a megismerkedésük után megkérte Aniston kezét, 2015-ben pedig hivatalosan is összekötötték az életüket. Sokan vonnak párhuzamot a színésznő második házasságának felbomlása és a Jolie-Pitt páros szakítása között. Ők 2016 őszén döntöttek a válás mellett, Anistonék pedig 2017-ben intettek búcsút egymásnak. És ez volt az a pillanat, amire sokan felkapták a fejüket. Mindenki azt remélte, hogy Aniston és Pitt újra egymásra talál. Sok-sok év után újra közös fotók készültek róluk. Például akkor, amikor a színész megjelent Jennifer 50. születésnapján. 2020-ban pedig a SAG-díjátadón egy csodás fotó készült róluk, de határozottan kijelentették, hogy pusztán szoros barátság az, ami köztük van.

Önzőnek állították be, miközben ő folyamatosan harcolt

Anistonról gyakran megírták, hogy azért hagyták el a férjei, mert nem szült gyermeket. „Ez egy totális hazugság” – mondta. A színésznő maga írt egy cikket 2016-ban arról, hogy a média túl sokat foglalkozik a testével, vagy arról, hogy mikor lesz terhes, mint a munkájával. Aniston ma már 55 éves, de az Allure magazinnak elmondta, hogy a 30-as és a 40-es éveiben többször esett át mesterséges megtermékenyítésen, de mindegy próbálkozás sikertelen volt. „Én mindent elkövettem, de nem lett eredménye. Ez a hajó már elment.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top