nlc.hu
Sztárok

BAFTA: ezért hagyták ki a megemlékezésükből Matthew Perryt

Íme a BAFTA hivatalos válasza: ezért hagyták ki a megemlékezésükből Matthew Perryt

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia díjátadóján úgy tűnt, elfelejtettek megemlékezni a Jóbarátok sztárjáról, aki a tavalyi évben hunyt el tragikus hirtelenséggel. A BAFTA máris magyarázkodik, hogy miért is történhetett meg ez a hiba...

A rajongók szerint súlyos hibát követtek el a BAFTA szervezői, amikor kihagyták Matthew Perryt a megemlékezésükből. A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia díjátadóján ugyanis már hagyománnyá vált, hogy minden évben leróják tiszteletüket egy klip formájában az elhunyt színészekről. A Jóbarátok színészét azonban nem említették meg, a szervezők pedig máris előrukkoltak a hivatalos magyarázattal.

Matthew Perry

Matthew Perry nevét a szervezők állítása szerint direkt hagyták ki a sorból (Fotó: Getty Images)

Megható meglékezés, egy hatalmas hibával

A február 18-án, vasárnap éjjel megtartott gálán a megemlékezés során a Ted Lasso színésznője, Hannah Waddingham énekelte a Cyndi Lauper Time After Time című dalának feldolgozását, miközben a vásznon a szórakoztatóipar tavaly elhunyt ikonikus alakjairól vetítettek képsorokat. A klipben olyan művészek kaptak helyet, mint Jane Birkin, Carl Weathers, Julian Sands, Tom Wilkinson, Harry Belafonte, Alan Arkin, Michael Gambon vagy Tina Turner. Perryről azonban egy szó sem esett a megemlékezés során, ami a rajongókból elképesztő felháborodást váltott ki és közösségi oldalaikon fejezték ki nemtetszésüket a hibával kapcsolatban.

A felháborodásuk teljesen érthető is, hiszen Perry olyan ikonikus filmekben szerepelt, mint a Bolond szél fúj, Bérgyilkos a szomszédom vagy a Megint 17. Nem beszélve arról, hogy a Jóbarátok sorozat egyik ikonikus karaktere is volt, amelyet a mai napig előszeretettel adnak le a csatornák, hiába ért véget a forgatása már 2004-ben. A szituációs komédiát, amelyben a színész Chandler Bing karakterét formálta meg, a kritikusok is elismerték és számos Emmy, Teen Choice Awards és még egy BAFTA-díjjal is honorálták.

A hivatalos magyarázat

A közfelháborodás még pár nap elteltével sem csitult a díjátadó kapcsán, így a szervezők végül kénytelenek voltak egy hivatalos magyarázatot is adni arra, hogy miért hagyták ki a színészt a sorból. Azzal védekeztek, hogy Perryt nem elfelejtették, hanem szándékosan hagyták ki a sorból, ugyanis egy nagyszabásúbb megemlékezést szeretnének tartani majd a számára egy közelgő eseményen.

Ezúton jelentjük be, hogy Matthew Perry posztumusz kitüntetésben részesül a májusi BAFTA televíziós gálán, és emellett honlapunk megfelelő részén is megemlékezünk róla

– idézte a PORT.hu a nyilatkozatot.

Mindenkit megdöbbentett a halála

A Jóbarátok sztárja 2023. október 28-án, 54 évesen halt meg. A színészre Los Angeles-i otthonában, a pezsgőfürdőjében találtak rá. Sokáig nem lehetett tudni a halála pontos okát sem, míg végül egy orvosszakértő megállapította, hogy a korábban alkohol- és drogproblémákkal küzdő színésznek ketamin volt a vérében. A boncolási jegyzőkönyvet két hónappal a színész halála után hozták nyilvánosságra, melyben már az olvasható, hogy Perry a „ketamin akut hatása” miatt vesztette életét. Bár eredetileg még gyilkosságot is sejtettek a színész halála mögött, a halálát végül balesetnek nyilvánították, a jelentés szerint a koszorúér-betegség, a szervezetében szintén kimutatott buprenorfin (ez is egy erős fájdalomcsillapító, az opioid-függőségben szenvedő betegek kábítószer-szükségletének minimalizálására használt szer) hatása, valamint a fulladás is közrejátszott benne.

Nem Perry volt az egyetlen

Bár a BAFTA tagadja, hogy hibát követett volna el, amikor kihagyta Perryt a megemlékezésükből, nem ő lenne az egyetlen, akit lefelejtettek volna a listáról. Az Oscar-gálán olyan tehetségekről feledkeztek meg már ugyanis, mint: Anne Heche, Leslie Jordan, Paul Sorvino, Tom Sizemore, Gilbert Gottfried, Charlbi Dean, Tony Sirico, Barbara Walters vagy Topol. A 2019-es Oscar-gála után az okozott felháborodást, hogy Andy Vajna nem került be az elhunyt filmesekre emlékező összeállításba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top