nlc.hu
Sztárok

Kamilla királyné szabadság

Kamilla királyné szabadságra ment

Sűrű időszak van a király felesége mögött, ugyanis Károly diagnózisa óta, azaz egy hónapja ő helyettesíti az uralkodót a hivatalos megjelenéseken.
Kamilla királyné

Néhány hete derült ki, hogy III. Károly király daganatos megbetegedésben szenved, ami alapjaiban borította fel a királyi család dinamikáját. A király ugyan hivatalosan nem vonult vissza, azonban feladatainak egy nagyobb szeletét Kamilla királyné és Vilmos herceg vették magukra. Most azonban úgy tűnik, hogy Kamillának szüksége van egy kis pihenésre, a 76 éves királyné időbeosztását a Sunday Times hozta nyilvánosságra, és ebből kiderül, hogy egy hét szabadságra megy.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egészen március 11-ig nincs hivatalos programja, a közelgő eseményeken a királyi családot Anna hercegnő és Eduárd herceg fogja képviselni. Kamilla csak a Brit Nemzetközösség napján áll majd ismét munkába.

Bár Vilmos is igyekszik kivenni a részét a feladatokból, nemrégiben ő is visszamondott egy hivatalos programot személyes okokra hivatkozva. Noha meglehetősen szokatlan tőle, hogy alig egy órával az esemény előtt lemondjon bármit is, felesége, Katalin hercegné egy hasi műtétből lábadozik, így többen tudni vélik, hogy miatta mondta le a Konstantin görög király emlékére rendezett szentmisén való részvételt. Katalin titokzatos betegsége egyébként teljesen felbolygatta az internet állóvizét, rengeteg teória született azzal kapcsolatban, hogy valójában mi áll a hirtelen eltűnése mögött.

Károly király gyengélkedése miatt már felmerült, hogy kik lehetnek azok az államtanácsosok, akik átvehetik szerepét, amennyiben úgy dönt, államfői feladatait szünetelteti, vagy lemond róluk. Ennek alapján a lista így festene: Kamilla hercegné, Vilmos herceg, Harry herceg, András herceg és Beatrix hercegnő – ugyanis az államtanácsos személyének kitétele, hogy a 21. életévét be kell töltenie. Mivel Harry herceg már nem a királyi család dolgozó tagja, és András herceget sem szívesen látják a korona közelében, így Kamilla és Vilmos után a következő ember Beatrix hercegnő, András herceg nagyobbik lánya. A szóbeszéd szerint azonban a sorban ott van Károly másik két testvére: Eduárd és Anna is, a király kifejezett kérésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top