nlc.hu
Sztárok

Jennifer Lawrence imádja Budapestet

Jennifer Lawrence-nek olvasójegye van a Szabó Ervin Könyvtárba

A színésznő rajong a magyar fővárosért.

Jennifer Lawrence többször is nyilatkozott már arról, hogy imádja Budapestet. Az Oscar-díjas színésznő a Vörös veréb című film főszereplőjeként forgatott a magyar fővárosban. Érdekesség, hogy a sztár a magyar konyhát is a szívébe zárta. Egy interjú során meg is említette, hogy a kedvenc fogása egy kolbásszal töltött kenyérke volt, amihez savanyúságot adnak. Ám más is kiderült a hollywoodi híresség budapesti élményeiről: a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtártól kért emléket, amely 1931 óta működik a Kálvin téri Wenckheim-palotában.

„Egyes színészek – ha már nálunk járnak – akkor a könyvtárral is megismerkednek, így volt ez például Jennifer Lawrence esetében, aki a Vörös veréb forgatása alkalmával közvetlennek bizonyult, még olvasójegyet is kért emlékül” – mesélte az enbudapestem.hu-nak a FSZEK frissen kinevezett főigazgatója, Kovácsné Koreny Ágnes. Hozzátette, hogy több sztár is megfordul náluk, ám részleteket nem árulhat el, hiszen kötik őket a szigorú titoktartási papírok.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence (Fotó: Peter White/Getty Images)

„A forgatásokhoz bérelt könyvtári területekre a könyvtár munkatársai nem léphetnek be, s természetesen, nem készíthetnek képeket sem a forgatásokról. Előfordul azonban, természetesen, hogy a rajongók hírét veszik, hogy egy neves színész itt forgat, vagy látják a könyvtár körüli külső területeken, utcákban a filmes autókat, a kosztümös statisztákat – ilyen esetekben volt már, hogy többen összegyűltek a Szabó Ervin téren, hátha megpillanthatnak egy-egy hírességet” – nyilatkozta Kovácsné Koreny Ágnes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top