nlc.hu
Sztárok

Jennifer Lawrence családja

Ilyen helyes kamasz volt Jennifer Lawrence 14 éve, a világhírnév előtt – fotók!

Jennifer Lawrence már huszonévesen elérte azt, amit sok kollégájának egész életében nem sikerül: Oscar-díjas színésznő lett. Évek óta a csúcson van, és még csak 31 éves.

A vadóc és cseppet sem hétköznapi színésznő, Jennifer Lawrence az egyik legkeresettebb sztár, aki továbbra is olyan, mint a lány a szomszédból.

Lawrence, az öntudatos tini

Az Éhezők viadala sztárja nem színészcsaládban nőtt fel, és még csak a szülők sem igyekeztek, hogy a lányuk világhírű legyen. 14 évesen ő maga döntötte el, hogy komolyan érdekli a színpad, és 2 évvel később a szülei beleegyezésével New Yorkba költözött, hogy szerencsét próbáljon.

Egy év sem kellett neki, mire már tévésorozatban szerepelt, és a Fiatal Művészek Díjára jelölték. Ezután feltűnt itthon is népszerű sorozatokban egy-egy epizód erejéig: a Monk, a flúgos nyomozó, a Döglött akták, valamint A médium is tökéletes ugródeszka volt a számára.

Jennifer Lawrence 17 évesen
Megnézem
Összes kép (4)

 

Habár ő is elment az Alkonyat film szereplőválogatására, amikor Bella karakterét keresték, végül nem bánta, hogy nem ő kapta meg a szerepet. 2008-ban már a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon díjjal jutalmazták a Megváltás című film szerepéért, amiben olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Charlize Theron és Kim Basinger.

2011-ben játszott az X-Menben, Mel Gibsonnal A hódkorosban, de igazán híressé 2012-ben, az Éhezők viadalával lett. Ebben az évben kérte fel a Dior is a reklámarcának.

Jennifer Lawrence 2012-ben és 2021-ben

9 éve és most
(Fotó: Jon Kopaloff/FilmMagic/Getty Images és Pascal Le Segretain/Getty Images for Dior)

Katniss Everdeen szerepében egy csapásra a kamaszok ikonja lett, de nem ragadt benne a műfajban. Ugyanebben az évben jött ki a Napos oldal című film, amiben Bradley Cooperrel játszott együtt.

A film zseniális, mégis kevésbé lett híres, mint az Éhezők viadala, a szakma viszont díjazta remek alakítását: 22 évesen Oscar-díjat és Golden Globe-díjat kapott a legjobb női főszereplő kategóriában. Ezután még inkább felfigyelt rá a szakma és már a nézők is, majd olyan filmek jöttek, mint a JOY – ez újabb Oscar-jelölést hozott neki –, majd az Utazók, és a Vörös veréb.

Jennifer Lawrence és Chris Pratt
Megnézem
Összes kép (4)

Természetes, kedves és tehetséges

Lawrence mindig is különbözött azoktól a sztároktól, akik a kamerákat meglátva művivé válnak, és sablonos válaszokat adnak a nekik feltett kérdésekre. A színésznő fesztelen és közvetlen stílusa mindenkit levesz a lábáról, életvidám, érdeklődő személyisége miatt az egyik legbarátságosabb sztárnak tartják. A szakma is egyértelműen rajong érte: Donald Sutherland Sir Lawrence Olivier-hez hasonlította.

Magánéletét kifejezetten óvja, és a közösségi médiában sincs jelen, nem mozgatja meg sem a Facebook, sem az Instagram. Egyedül a Twitterre regisztrált tavaly, amikor is néhány tweetet  közzé tett, amikben a rasszizmus ellen szólalt fel.

Párja, Cooke Maroney rendező egy év ismeretség után 2019-ben kérte meg a kezét, és ugyanebben az évben össze is házasodtak. Idén szeptemberben derült ki, hogy most várják első közös gyermeküket.

Jennifer Lawrence és férje, Cooke Maroney

A színésznő és férje 2021 májusában
(Fotó: MEGA/GC Images)

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top