Károly király reagált Katalin hercegné betegségére

CS.Á. | 2024. Március 23.
Károly király is megszólalt Katalin hercegné drámai bejelentése és betegsége kapcsán. Megható, amit mondott.

Katalin hercegné egy megrázó videóüzenettel adta hírül, hogy januári műtétje során rákot diagnosztizáltak nála. A megrendítő üzenetben elmondta, hogy kemoterápiás kezelés alatt áll és arra koncentrál, hogy testileg, lelkileg és mentálisan is napról-napra erősebbé, egészségesebbé váljon. Az egész világot megrendítette az érzelmes bejelentés, a publikálás utáni 2. órában már több, mint 2,5 millió megtekintésnél és több, mint 150 ezer hozzászólásnál járt a drámai post. 

Fotó: Getty Images

A kommentelők kivétel nélkül támogatásukról biztosítják Katalint. “Ő Királyi Fensége, micsoda nagyszerű példát mutatsz a valódi nemesi erényekről, bátorságról és erőről! Isten áldjon meg téged és a drága családodat!” – írja egyikük.  „Csodálatos vagy és annyira sajnálom! Olyan bátor és lenyűgöző, hogy mindezzel a kamerák elé álltál! Minden tiszteletem a Tiéd… A kemoterápia nehéz, én is átéltem, de meg fogsz gyógyulni és tovább fogsz lépni! Briliáns vagy!” – szólalt meg a hercegné sorstársa. „Megszakad a szívem, hogy ezen kell keresztülmennetek a családoddal! Minden nap imádkozni fogok érted, és mindannyian melletted állunk!” – küldte jókívánságait egy újabb rajongó. Rajtuk kívül pedig sorra szólalnak meg még rengetegen.

Fotó: Getty Images

Sorra érkeznek a további reakciók is a hírre: többek közt az Egyesült Királyság miniszterelnöke és a  Fehér Ház sajtószóvivője is mielőbbi felépülést kíván a hercegnének, a BBC híradójának műsorvezetője könnyek között konferálta fel a hírt, Katalin hercegné nagybátyja bejelentette, hogy az események miatt visszalép tévés szereplésétől.

Fotó: GettyImages/Ming Yeung

Károly király is megszólalt, akit szintén a közelmúltban diagnosztizáltak rákkal: a 75 éves uralkodó elmondta, mennyire büszke Katalinra bátorságáért. A Buckingham-palota megerősítette, hogy szeretetüket és támogatásukat fogják nyújtani mindkét betegnek a következő időszakban is és megerősítették, hogy Katalin és Károly szoros és közeli kapcsolatban maradtak egymással az elmúlt hetekben, melyet talán csak még erősebbé tett közös küzdelmük.

Forrás: Mirror, People, Forbes

Exit mobile version