nlc.hu
Sztárok

Mága Zoltán visszatért a Facebookra

8 hónap után hírt adott magáról Mága Zoltán, gyötrelmes időszakon van túl a hegedűművész

Hosszú idő után újra jelentkezett a Liszt Ferenc-díjas zenész.

Több mint 8 hónap után visszatért a Facebookra Mága Zoltán. Ellopták ugyanis az 50 éves zenész közösségi oldalát, amit csak hatalmas küzdelmek árán tudott visszaszerezni. Minderről egy hosszú posztban számolt be, amelyben arra is kitér, hogyan csaptak le rá az internetes csalók, valamint köszönetet mondott többek között a nyomozóknak és a rajongóinak is. Az utóbbiaknak azért, amiért kitartottak mellette.

Mága Zoltán,

Mága Zoltán a 15. jubileumi újévi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2023. január 1-jén – Fotó: MTI/Kovács Tamás

“Hosszú hónapok nehéz küzdelmei, számos jogi eljárás, megszámlálhatatlan levelezés, kétségbeesett próbálkozások után végre sikerült visszaszereznem az ellopott közösségi oldalamat, ahol a követőim figyelemmel kísérhették a művészi és karitatív tevékenységeimet. Több mint 8 hónap telt el azóta, hogy egyik pillanatról a másikra mindenki megdöbbenésére furcsa és kéretlen videók lepték el a közösségi oldalamat. A személyes fiókomat nem tudtam elérni, mert internetes csalók megszerezték az adataimat és visszaéltek azzal. A fiókhoz rendelt céges számlaszámról az összes pénzt leemelték, továbbá a követőim ezreitől próbáltak pénzt kicsalni a nevemben. (…) Közvetlenül a Facebook-ot célzó támadás után a YouTube-csatornámat is feltörték és reklámokkal árasztották el. “ – mesélte a kálváriájáról Mága Zoltán.

Mint írja, nem ment könnyen a Facebook profilja visszaállítása, közel háromnegyed év kellett, de most, húsvét hetében végre visszakaphatta.

Pár éve arról cikkeztek, hogy gyanúsan gyorsan hízik Mága Zoltán rajongóinak a száma a Facebookon. A hegedűvirtuóz oldalát akkoriban naponta tízezrek lájkolták be, ám az új követők döntő többsége három dél-ázsiai országból érkezett. 2017-ben a magyar közönség csak alig az ötödét alkotta Mága Facebook-táborának, a többiek valamilyen távoli országból rajongtak a zenészért. Az akkori adatok szerint új rajongók többsége Dél-Ázsiából jött: a lájkolók közel 60 százaléka Bangladesből (260 ezer), Indiából (180 ezer) és Pakisztánból (120 ezer) származott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top