nlc.hu
Sztárok
Letöltendő börtönbüntetést kértek Herczeg Zoltánra

Herczeg Zoltánra letöltendő börtönbüntetést kért a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség

Nem áll jól a divattervező szénája.

Tavaly áprilisban, hat hónap után kiengedték a börtönből Herczeg Zoltánt, a kábítószer-kereskedelem vádjával letartóztatott divattervezőt. Bár a divatguru szabadlábon védekezhet, a rácsok mögötti időszak megviselte, mivel sokáig senkivel sem tarthatta a kapcsolatot a szülein kívül.

Herczeg Zoltán

Fotó: Schumy Csaba

Szeptemberben lekerült a nyomkövető Herczeg lábáról, ugyanis augusztus 20-án lejárt a korábbi határozat, a bíróság pedig nem hosszabbította meg a nyomkövetős kényszerintézkedést. Most érkeztek újabb fejlemények a divattervező ügyében. Letöltendő börtönbüntetést kért a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség Herczeg Zoltánra kábítószer birtoklás miatt. Az ügy másik vádlottját drogkereskedelem miatt állítják bíróság elé, rá szintén letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 61 éves budapesti férfi többször is marihuánát adott el a barátjának, azaz a divattervezőnek. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát adott el Herczegnek 350 ezer forintért. Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint.

Úgy vélik, Zoltán a barátján kívül mástól is szerzett be kábítószert, a marihuána mellett kokaint és pszichedelikus drogot, DMT-t is. A celeb 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, amely kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott.

A rendőrök 2022 október 21-én csaptak le a két férfira. Az akcióban kábítószereket, valamint 800 ezer forintot foglaltak le a 61 éves férfitől. A 24.hu értesülései szerint Herczeg elismerte, hogy kábítószert fogyasztott a barátaival, de azt tagadta, hogy árulta volna is a szert. Utóbbira jutottak végül a hatóságok is a nyomozás során.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást kért a drogkereskedelemmel vádolt 61 éves férfira, a kábítószer birtoklással gyanúsított Herczeg Zoltánra ugyancsak letöltendőt kértek. Herczeg bűncselekménye 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészségi gyakorlat szerint három éves középmérték alatti büntetést kaphat Herczeg abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top