nlc.hu
Sztárok
Nyilvánosan mutatkozott a rákbeteg Katalin hercegné

Nyilvánosan mutatkozott a rákbeteg Katalin hercegné – fotók

Megünnepelték a brit uralkodó hivatalos születésnapját, menye is ott volt.

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 75 esztendős III. Károly király hivatalos születésnapját. Az MTI tudósítása szerint a ceremónián jelen volt Katalin walesi hercegné, Vilmos trónörökös felesége is, aki daganatos megbetegedés miatt kemoterápiás kezelés alatt áll. Katalin karácsony óta most vett részt első ízben nyilvános eseményen.

Fotó: Neil Mockford/GC Images

Fotó: Neil Mockford/GC Images

Károly királynál az év elején szintén daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, az uralkodó azonban néhány heti szünet után már visszatért nyilvános közéleti feladatainak ellátásához.

A brit uralkodók hivatalos születésnapi ceremóniája, a Trooping the Colour – a csapatzászlók stilizált bemutatása a hadsereg alakulatainak – 1748 óta a mindenkori uralkodó születésnapjának ünnepsége. Károly király második alkalommal vett részt uralkodóként a ceremóniáján. Édesanyja, II. Erzsébet királynő 2022 szeptemberében, életének 97., uralkodásának 71. évében hunyt el, és halálának pillanata óta III. Károly az Egyesült Királyság uralkodója. 

A figyelem azonban ezúttal jórészt Katalinra összpontosult, ugyanis szinte az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy a walesi hercegnő részt tud-e venni a szombati ünnepségen.

Katalin előző este jelentette be személyes üzenetében, hogy jelen lesz a ceremónián. Hozzátette: reméli, hogy a nyár folyamán néhány további nyilvános eseményen is részt vehet. Úgy fogalmazott: kezelése jól halad, de nincs még túl a betegségen, és a gyógykezelés várhatóan további néhány hónapig eltart.

Fotó: Neil Mockford/GC Images

Fotó: Neil Mockford/GC Images

 

Fotó: Neil Mockford/GC Images

Fotó: Neil Mockford/GC Images

A szombati ünnepség helyszínére a hercegnő és három gyermeke hintón érkezett, csakúgy, mint Károly király és felesége, Kamilla.

Fotó: Neil Mockford/GC Images

Fotó: Neil Mockford/GC Images

A csaknem kétórás ceremónia után a királyi család tagjai visszatértek a Buckingham-palotába, és a hagyományoknak megfelelően a palota teraszáról köszöntötték az ünnepségre összegyűlt százezres tömeget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top