nlc.hu
Sztárok
Tűzoltó lett Cserna Antal, 60 felett tanult új szakmát a színész

Tűzoltó lett Cserna Antal, 60 felett tanult új szakmát a színész

Önkéntes lánglovagként segíti a profik munkáját.

Miután kiderült, hogy lakóhelyén kevés a tűzoltó, Cserna Antal nem sokáig habozott, kiképzésre jelentkezett, és ma már bevetésre kész. “Tavaly augusztusban, amikor a polgármesterünkkel, Őrsi Gergellyel beszélgettem, elmondta, hogy a kerületben kevés a tűzoltó. Feladat viszont van bőven. Sok minden érdekel a világból, nyitott vagyok az újdonságokra. Így bár csak 55 éves korig lehet hivatásos tűzoltó vizsgát tenni, az önkéntességnek nem volt akadálya. Ezért belevágtam a képzésbe, és sikeres vizsgát tettem. (…) 61 évesen azt érzem, hogy még rengeteg energia van bennem”indokolta a Story magazinnak.

Már tűzoltó védőfelszerelésben is lehet látni Cserna Antalt, nem csak a színpadon - MTI Fotó: Kallos Bea

Már tűzoltó védőfelszerelésben is lehet látni Cserna Antalt, nem csak a színpadon – MTI Fotó: Kallos Bea

Mivel az önkéntesek elfoglalt, dolgozó emberek, akik szabadidejükben segítenek másokon, riadólánc esetén azok mennek bevetésre, akik épp ráérnek. “Egy idős bácsi szétégett kályhájánál és kéménye rendbetételénél segédkezett már a csapatunk. Nemrég pedig egy aknába esett kiskutyát mentett az egységünk” – mesélte a színész.

Felesége, Szalai Kriszta színésznő és gyerekei teljes mellszélességgel támogatják, és nagyon büszkék a családfőre.

Bővebben a legfrissebb Story magazinban!

Tűzoltó lett Cserna Antal, 60 felett tanult új szakmát a színész

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top