nlc.hu
Sztárok

Hírességek civil munkái és szakmái

Szülésznő, sírásó, villanyszerelő – Sztárok eredeti foglalkozása Rúzsa Magditól Brad Pittig

A sztárok is átlagemberként kezdték az életüket. Sokan hosszú utat tettek meg, míg sikeresek lettek. A hollywoodi vörös szőnyegre vagy a fesztiválok nagyszínpadára rögös út vezetett, a befutás előtti megélhetéshez pedig szükség volt valamilyen végzettségre, munkára. Nézzük, ki mivel kereste a kenyerét az ismertség előtt.

Majka – villanyszerelő, biztosítási ügynök

Az ország ózdi rappere, a ValóVilág egykori fenegyereke sosem titkolta, hogy az általános iskola után villanyszerelőnek tanult, érettségit viszont nem szerzett. Bár sosem szégyellte a dolgot, egy korábbi interjúban elmondta, hogy akkoriban másképp gondolkozott a jövőről. „Most jó, nem panaszkodom, de ez nyilván nem tart örökké, és azért sokkal jobb lenne, ha egy orvosi vagy egy jogi diploma lapulna a zsebünkben” – nyilatkozta évekkel ezelőtt. 2019-ben a Bezár a bazár! című műsor egyik adásában pedig azt is elárulta, hogy az éneklés előtt még egy munkát kipróbált: biztosításokkal foglalkozott, melyhez egy néhány hónapos tanfolyamot is elvégzett. „Annak idején elindult a nagy biztosítási láz, meg mindenki ügynök akart lenni. Ha akkor kezdtem volna el, akkor nagyon jól kerestem volna vele. De én kicsit később kezdtem el, amikor már egy csomóan ezzel foglalkoztak, és nem akartak annyira biztosítást kötni az emberek. 

Schobert Norbi – rendőr

Aerobikedzői pályafutása előtt Rubint Réka férje rendőrként dolgozott, ám idővel hátat fordított az egyenruhának. Egy évvel ezelőtt részletesen elmondta, mi volt ennek az oka. „1990-ben szereltem fel, november elsején a nyolcadik kerületben, 1998-ban szereltem le. Nyolc év alatt őrmesterből százados lettem, így szereltem le. Úgyhogy elég szép karriert futottam be. Tényleg azért mentem rendőrnek, mert hittem abban, hogy egy jobb társadalmat tudunk felépíteni. Hittem abban, hogyha az ember elmegy rendőrnek, az olyan, mint a filmekben: életeket mentesz, bűnözőket fogsz el. 

Ígértek lakást, ígértek fegyvert, ígértek szolgálati kocsit. Ezek közül csak fegyvert kaptam, a másik kettő elmaradt. Sajnos szegény élet volt.

A sportot akkoriban megtaláltam magamnak, a kilencvenes évek elején elkezdtem aerobikot tartani spontán. Képzettség nélkül, csak mert jól ment. Aztán elmentem a TF-re (Testnevelési Főiskola – a szerk.) is. A rendőrségen 1990-ben kerestem havi 12 ezer forintot mint járőr. Az annyi volt, mint most körülbelül 100 ezer forint. Hadnagyként már kiképzőtiszt voltam, ekkor kerestem 46 ezret. Az annyi, mint most körülbelül 200 ezer forint. Este elmentem órát tartani két fitneszterembe, négy órát ugráltam 160-as pulzussal, és megkerestem egy este alatt annyit, amennyit a rendőrségnél egy hét alatt. Innentől kezdve más volt a dimenzió” – vallott a múltról Schobert Norbi a Péntek Esti Partizán vendégeként

Schobert Norbi

Forrás: Norbi Update / Facebook

Judy – varrónő

A Groovehouse együttes énekesnőjének első szakmája varrónő. Judy egész családja a ruhaiparban dolgozott: a keresztanyukája szűcs, a nagypapája férfiszabó, az anyukája pedig női szabóként helyezkedett el. „Nem is volt kérdés, melyik utat fogom választani. Mivel láttam nagypapámat, anyukámat a varrodában, és a gyerekkorom nagy részét is ott töltöttem, egyértelmű volt, hogy emellett a szakma mellett döntök. Tudtam, hogy ebben segítséget is fogok kapni a családomtól. Gyerekként az ember úgy áll a pályaválasztás előtt, hogy tele van kételyekkel és félelemmel. Láttam, hogy az anyukám ezt a mesterséget a legprofibban tanulta meg és sajátította el, és biztos voltam benne, hogy támogatni és segíteni fog, bármi történik” – mesélte korábban a Szakmavilág nevezetű oldalnak

Judy

Forrás: Judy / Facebook

Fluor Tomi – hentes

A Wellhello együttes egyik frontembere az Aktív 2011-es riportjában beszélt egykori szakmájáról: annak idején előfordult, hogy napi száz csirkét dolgozott fel. „Nagyon sok grillcsirkét csináltam, még most is emlékszem, hogyan. Először beszúrtam, aztán eltörtem a lábát, végül bemasniztam” – emlékezett vissza.

Rúzsa Magdi – szülésznő

A háromgyerekes énekesnő nem véletlenül szereti a lurkókat, hiszen tiniként több száz gyermek világra jövetelénél segédkezett, eredeti szakmája ugyanis szülésznő. „Csodálatos, amikor az az új lélek ott van az ember kezében, és látja az anyuka szemében a boldogságot és a megkönnyebbülést, hogy minden rendben van. Én pont ugyanezt éreztem– nyilatkozta korábban a Blikknek az eladó. 

Kulcsár Edina – kéz- és lábápoló, műkörömépítő

A nemrég harmadik csemetéjét világra hozó modell, mielőtt szépségkirálynőként tűnt fel, kéz- és lábápoló, valamint műkörömépítő végzettséget szerzett, ám nem helyezkedett el ebben a pozícióban. Ma már több vállalkozást visz üzletasszonyként, méghozzá szép sikerekkel.

Horváth Éva – közgazdász, mérlegképes könyvelő

„Közgazdásznak készültem, vagyis az is vagyok, és mérlegképes könyvelő. 

Nem tudtam, hogy miben leszek jobb, kellett egy B-terv, egy kézzelfogható, materiális diploma, amivel be tudok ülni egy bankba, vagy menedzser, bármi lehetek.

Nyilván az életem másik része, a televíziózás, a média sokkal jobban tetszett, de nem tudhattam, hogy érdekes vagyok-e a közönség számára, ezért párhuzamosan futott a kettő” – árulta el korábban a Baliról hazaköltöző Éva.

Joshi Bharat – bábművész 

Bár a szülei banktisztviselőnek szánták, Joshi Bharat végül színésznek tanult, majd 1980-ban tanulmányúton járt Magyarországon. 1981–1983 között végezte el a Bábstúdiót, és az Állami Bábszínház művésze lett. Közben közgazdász végzettséget is szerzett. 

Joshi Bharat / Magánarchívum

Joshi Bharat / Magánarchívum

Szűcs Judith – fodrász

Az énekesnő a hetvenes évek óta a színpadon áll, de eredeti szakmája szerint fodrász. „Nagyon könnyű így, hogy a saját hajamat meg tudom oldani, nem kell állandóan fodrászhoz rohanni, hogy gyorsan csinálja meg a hajamat. Van egy nagyon jó női fodrászom, aki vágja a hajamat, és mindig beleszólok, mert nem bírom ki, hogy ne mondjam neki, hogy másképp csinálja. Ebből kifolyólag nem lehetek egy jó vendég” – mesélte évekkel ezelőtt.

Oláh Gergő – közmunkás

Az énekes 19 éves volt, amikor feleségül vette a párját, majd egy év múlva megszületett első gyerekük. Mivel fiatalon lett családfenntartó, közmunkás lett. „Mivel el kell tartanom a családomat, és a munka nem szégyen, így közmunkás lettem. De örök álmom volt a színpad és az éneklés” – vallotta néhány éve.

Lássunk most néhány külföldi hírességet, ők mivel keresték a kenyerüket, mielőtt reflektorfénybe kerültek volna. 

Brad Pitt – csirkejelmezes promóter 

A hollywoodi bulvársajtó váltig állítja, hogy Brad Pitt fiatalon az El Poco Loco (Őrült Csirke) nevű gyorséttermet népszerűsítette az utcán, hatalmas csirkének öltözve, szórólapokat osztogatva.

Rod Stewart – sírásó

Az énekes 15 évesen újságkihordóként, később pedig sírásóként dolgozott a londoni Highgate temetőben. Stewart nagy futballistaként képzelte el a jövőjét, ám csak egy próbajáték adatott meg neki az alsóbb osztályú Brenfordnál. Ellenben a mai napig megszállott rajongója a skót Celtic Glasgow-nak.

Ashton Kutcher – takarító

Mila Kunis férje az egyetemi tanulmányai finanszírozására egy General Mills nevű amerikai élelmiszercég egyik müzligyárában volt takarító. 

Pierce Brosnan – festő és cirkuszi tűznyelő

A Mamma Mia! filmek sztárja 16 évesen úgy döntött, festő lesz, ezért otthagyta az iskolát, és beiratkozott a művészeti képzőbe. A szenvedélye 1969-ig tartott, amikor egy rendezvényen tűznyelőket látott, és teljesen megbabonázta a mesterség. Olyan sikeresnek bizonyult, hogy egy cirkuszi ügynök három évig alkalmazta. A hetvenes évek elején mégis visszatért az iskolába, és a Drama Centre-ben színészetet tanult.

Pierce Brosnan

Fotó: Jeremy Fletcher/Redferns

Whoopi Goldberg – halottasházi sminkes

Mielőtt híres komikussá és Oscar-díjas színésznővé vált volna, szépségápolást tanult és ezen a területen is dolgozott: egy temetkezési vállalatnál festett ki halottakat. Goldberg a mai napig szívesen beszél erről az időszakról. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top