nlc.hu
Sztárok
Lagzi Lajcsi a titkos szabadulásáról: „Nem akartam ebből egy cirkusz, egy népünnepélyt csinálni”

Lagzi Lajcsi a titkos szabadulásáról: „Nem akartam ebből egy cirkuszt, egy népünnepélyt csinálni”

63 évesen új fejezet kezdődik az életében.

A napokban szabadult Lagzi Lajcsi azt mondja, más ember lett a börtönben töltött időszak alatt. Boldogasszonypusztai otthonában – ahol nyomkövetővel a lábán tölti le a büntetése hátralévő részét 2025 áprilisáig – adott interjút a Fókusznak.

Sokan úgy gondolják, hogy a büntetés-végrehajtás az egy ilyen nagyon nagy büntetés. Én nem így éltem meg. Mindenkinek nagyon tudom ajánlani, hogy az, aki pörög, vagy egy olyan életet él, teljesen mindegy, hogy most követett el bűnt vagy nem követett el bűnt, vonuljon el egy kicsit vagy hosszan. Most ez a 14 hónap kevés volt vagy sok? Én nem tartottam soknak. Én nem láttam a fától az erdőt, elvesztem benne és nem fontos dolgokban ragadtam le. Azt gondolom, hogy nagyon sokan vagyunk így” – mondta el a börtönbüntetéséről a trombitaművész, hozzátéve: másmilyen ember lett időközben.

Nyugodtabb vagyok, mert harcoltam az igazamért, harcoltam valamiért. Az én büntetésem 10 éve kezdődött, amikor engem ezzel a dologgal megbélyegeztek. Ez onnan tart. Nem az, hogy Baracskán mennyi időt töltöttem. Az is egy büntetés, amikor valakit megbélyegeznek” – jelentette ki.

Lagzi Lajcsi titokban szabadult 432 nap után, és csak a fiai várták, ezt a következőkkel indokolta: “Nem akartam ebből egy cirkuszt, egy népünnepélyt csinálni. (…) Ez a bennem történt változásoknak is a része. (…) Ez egy hajnal 4 órási kiengedés volt, és a két fiam jött értem. És azt gondolom, hogy ez így pont jó volt.”

“Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megtörtént. Az első hónapok nagyon nehezek voltak, de azt követően pszichológushoz is jártam, aki nagyon sokat segített abban, hogy ettől még ugyanaz az ember vagyok. Volt bennem ugyanis egy nagy szégyenérzet” – árulta el a trombitás, aki a börtönben töltött idő alatt nem fogadott látogatókat, gyermekeivel is csak egyszer találkozott. “Azt kértem tőlük, hogy ne látogassanak. Tudtam, hogy kellően érettek és intelligensek ahhoz, hogy tudják, ez nem azért van, mert nem akarom látni őket, hanem mert olyan lelkiállapotban voltam, hogy akkor visszazuhantam” – vallotta be.

Baráti köre amúgy kifejezetten megcsappant az elmúlt 13 hónapban. Ha pedig egy szűk év múlva letelik a kiszabott büntetés, nem szeretne abba a mederbe visszatérni, amiben volt. “Kevesebb Dáridó és kevesebb nyilvánosság lesz” – üzente Lagzi Lajcsi, aki szeretne egy kicsit magának élni, és azt csinálni, ami neki és a szeretteinek fontos és jó.

Kiemelt fotó forrása: RTL / Fókusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top