nlc.hu
Sztárok
Új életet kezd Valkó Eszter

Új életet kezd Valkó Eszter

Hollandiában több városban is élt párjával, gyermekük is remekül érzi ott magát, most mégis új fejezet kezdődik az életükben, és Svájcban folytatják tovább.

Valkó Eszter és párja, Radócz Péter már évek óta külföldön él. Akkor döntöttek így, amikor a biológusként dolgozó szakember 2018-ban Hollandiában kapott egy remek munkalehetőséget. A műsorvezető szerint voltak ugyan félelmeik, de végül remekül érezték magukat Maastrichtban, életük mégis úgy alakult, hogy azután az országon belül két alkalommal is tovább költöztek, derül ki a Story Magazin legújabb számából. “Nagy váltás volt ez nekem, itt olykor magányosnak is éreztem magam. De így legalább kis túlzással elmondhatom, Hollandia minden szegletéből kaptam egy kicsit, hiszen 6 év alatt három nagyon különböző városban éltünk” – meséli Eszter.

Amit leginkább érdekes volt megtapasztalnia a helyi szokásokból, hogy a hollandok nem esznek meleg ebédet, helyette inkább valamilyen gyümölcsöt vagy salátát fogyasztanak, nem bonyolítják az étkezést.

Story Magazin

Story Magazin

“Emellett abba sem volt könnyű beleszokni, hogy itt mindent legalább két hétre előre meg kell tervezni. Teljesen elképzelhetetlen, hogy bejelentetlenül betoppansz a barátaidhoz, vagy csak átugrasz egy kávéra a szomszédhoz” – folytatja. Kisfiuknak, az ötéves Simonnak a legkönnyebb szerinte a holland mindennapokba történő beilleszkedés, már sokszor ki is javítja őket, hogy hogyan kell valamit helyesen, akcentus nélkül kiejteni. Hamarosan azonban neki és az egész családnak egészen új fejezet kezdődik majd az életében, ezúttal ugyanis nem csak várost, hanem országot is váltanak az újabb költözéssel. Svájcban fogják folytatni életüket, mely Eszter számára abból szempontból mindenképpen megnyugvás, hogy testvére ott él, azonban bízik benne, hogy gyermeke számára ez nem fog túl nagy törést okozni majd, abban pedig biztos, hogy néhány évig ezután nem költözik majd a család sehová.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top