nlc.hu
Sztárok
Híres szülő-gyerek sportolópárosok

Híres szülő-gyerek párosok, akik kiemelkedőek a sportágukban

Benedek Tibor fia világbajnok lett az U18-as vízilabda válogatottal, csak mint az édesapja az ő idejében. Ezen felbuzdulva összeszedtük azokat a híres szülő-gyerek sportolópárosokat, akik szintén kiemelkedőt nyújtanak a saját sportágukban.

A héten világbajnok lett az U18-as férfi vízilabda-válogatott Buenos Aires-ben, a szerbeket győzték le a döntőben a mieink. A csapattagok között ott volt Benedek Tibor és Epres Panni fia, Mór is, aki oroszlánrészt vállalt a világbajnoki címből. Bár édesapja már nem láthatja, hogy fia a nyomdokaiba lépett, a fiatal srác mindent megtesz, hogy olyan magaslatokba érjen a sportágban, mint az egykori vízilabda-legenda.

A magyar sportban több olyan szülő-gyerek páros van, amelynek tagjai kiemelkedően szerepelnek a saját sporágukban.

Imre Géza és Kökény Beatrix, valamint a fiuk, Imre Bence

Imre Bence válogatott kézilabdázó egy sportoló családba született bele, így gyakorlatilag már csak az volt a kérdés, hogy az édesapja, vagy az édesanyja nyomdokaiba lép majd. A fiatal sportoló végül a kézilabdában találta meg a számításait, a legutóbbi Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtező tornán is kiválóan szerepelt. Édesapja, Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó, édesanyja, Kökény Beatrix Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó – a siker tehát kódolva van a családban.

Lisztes Krisztián és a fia, Krisztián

A 49-szeres magyar válogatott labdarúgó a Fradi legendája, hiszen Magyarországon ennél a klubcsapatnál töltötte a legtöbb időt. Édesapja sikerein felbuzdulva a fiatalabb Lisztes Krisztián is a futballt választotta, és milyen jól tette! Nagyon fiatalon, 2021-ben csatlakozott a felnőtt csapathoz, ekkor mindössze 16 éves volt. A legutóbbi szezonban 34 meccsen lépett pályára és 10 gólt szerzett és egy megbecsült címet is magáénak tudhat: a Ferencváros–Újpest-rangadók történetében 1920 óta a legfiatalabb gólszerző.

Dárdai Pál, valamint a fiai, Marci, Palkó és Bence

Dárdai Pál

Fotó: Getty Images

Dárdai Pál 61-szer volt a nemzeti válogatott tagja és 14 éven át a német Hertha Berlin játékosa, onnan is vonult vissza. Edzőként is segítette a csapatot, és a magyar válogatottat is irányította két éven át. A fiai a nyomdokaiba léptek, mindhárman a focit választották és sikeresek is benne. Márton és Palkó a Hertha BSC játékosai, előbbi pedig már a nemzeti csapatban is szerepet kapott a nyári Európa-bajnokságon. A legfiatalabb Dárdai-fiú, Bence a Vfl Wolfsburg középpályása.

Hosszú Katinka és édesapja, Hosszú István

Hosszú Katinka és apja

Fotó: Birton Szabolcs

Hosszú Katinka eredményeit felsorolni még egy fél nap is kevés lenne, de azért a legfontosabbakat mégis megosztjuk. Háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő. Az első versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban. Idén már nem jutott ki az olimpiára, de elmondása szerint egyáltalán nem bánja, hiszen mindent megtett a sikerért, azonban az ő életében már a kislánya van az első helyen, nem az úszás. Az Iron Lady édesapja is élsportoló volt, hosszú évekig a magyar kosárlabdatársadalom meghatározó alakja volt.

Fekete László és a fiai, László és Miklós

Fekete László kilenc évig birtokolta a Magyarország legerősebb embere címet, ám orvosi utasításra felhagyott az élsporttal. A fiait azonban ez nem gátolta meg abban, hogy ezt a sportágat válasszák – mindketten sikeresek benne. 

„Ki vagyok én? (…) Ha engem kérdezel erről, akkor azt mondanám, hogy elsősorban profi erősember sportoló mint édesapám, aki az országunk egyik kiemelkedő sport és médiaszemélyisége, Fekete László” – írja magáról az idősebbik fiú a honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top