nlc.hu
Sztárok
Újra tud beszélni Lerch István

Újra tud beszélni Lerch István, a V’Moto-Rock két agyvérzésen átesett zenésze

A V’ Moto-Rock egykori legendás billentyűse és dalszerzője, Lerch István, egyre jobban és többet kommunikál.

Lerch István két agyvérzésen, két életmentő és egy korrekciós koponyaműtéten esett át az elmúlt években, összesen 38 hónapot töltött kórházban. Bár felesége szerint a zenésznél folyamatos a javulás, nagyon rossz anyagi körülmények között élnek, alig kapnak segítséget.

Újra tud beszélni a Lerch István

(Fotó: Vörös Szilárd/fotocentral)

“Az igazi barátai rendszeresen keresik Istvánt – mondta a legendás zenész felesége. – Itt volt Hrutka Róbert, Solti János, és persze Charlie is, aki szinte olyan nekünk, mint egy családtag. Ők is megdöbbentek azon, ahogy István kommunikált velük. Ha kellett kézzel-lábbal mutogatva a szavakat, a mondatokat keresve. Felemelő érzés nekem látni és megélni az ő harcát. Hihetetlen élni akarás dolgozik benne, és talán ennek is köszönhető, hogy, ha lassan is, jön vissza az egykori énje. Megtalál olyan kifejezéseket, amelyeket évek óta nem ejtett ki a száján. Ugyanakkor hihetetlenül leleményes, ha valamit el akar mondani nekünk. Így aztán rengeteget nevetünk. És István nevet velünk, majd a következő pillanatban elcsendesedik, elérzékenyül, és sír. Olyankor rá nézek, megsimogatom, és ő jelzi a szemével, a szívével, a lelkével, hogy lám, ilyen kiszolgáltatott vagyok, és nekünk nem így kellene élnünk. Ahogy jönnek vissza a szavak és a mondatok, úgy tudatosul benne az állapota is” – mondta a Blikknek Lerch István felesége, Enikő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top