nlc.hu
Sztárok
Kylie Minogue A Sziget fellépője lesz

Kylie Minogue 38 éve a pop királynője, és most Budapestet készül meghódítani

Kylie Minogue megküzdött a rákkal, elfogadta, hogy nem lehet édesanya, és augusztusban a Szigeten mutatja meg, hogy ő a pop koronázatlan királynője.

17 éves voltam, amikor folyamatosan azt kértem a helyi DJ-től, hogy “tegye be” Kylie Minogue-tól a Spinning Around című slágert. Odáig voltunk érte a barátnőimmel. De már kislány koromban is kedveltem – bár nem értettem a szöveget – Kylie és Jason Donovan slágerét. Valahogy úgy alakult, hogy az ausztrál énekesnő lett az, akinek slágerei elkísértek egész életemben. Így nem csoda, hogy percekig  örömködtem, amikor kiderült, hogy idén a Szigeten lép fel a popdíva.

 A szakítás sem hatott a kapcsolatukra

Kylie 1986-ban Jason Donovannal karöltve az ausztrál  Neighbours sorozatban villantotta meg tehetségét. Egy ideig nemcsak a képernyőn alkottak egy párt, hanem az életben is, viszont a szakítás után is irigylésre méltó barátság maradt köztük. De nem álltak meg Ausztráliánál, és közös, valamint szóló dalaikkal meghódították a világ slágerlistáit. A 90-es évekre Minogue több kislemezt is kiadott. Köztük olyan slágereket, mint a ” The Loco-Motion “, az ” I Should Be So Lucky “, és az “Special for You”. 1993-ban már nagyobb lemezcégekkel is leszerződött, és sorra jelentek meg a nagylemezei. 2000 és 2005 között pedig a korábban említett “Spinning Around”, valamint  a “Can’t Get You Out of My Head” és  a “Red Blooded Woman” landolt a slágerlisták élén.

Jason Donovan és Kylie Minogue

Jason Donovan és Kylie Minogue 1988-ban és 2022-ben. (fotó: Profimedia)

 

Mindössze 36 éves volt, amikor 2005-ben mellrákot diagnosztizáltak nála. Ekkor a Showgirl: The Greatest Hits Tour elnevezésű koncertturnéját tartotta. Műtéten esett át és nyolc hónapig tartó kemoterápián kellett részt vennie. A koncertsorozatát természetesen felfüggesztették.

Kylie ekkor lépett volna fel a híres Glastonbury fesztiválon, amit törölni kellett. „Ez egy trauma volt, és minden trauma sebet ejt rajtad, amit el kell fogadnod. A rákdiagnózis megélése és a betegség leküzdése, kitörölhetetlenül ott él bennem” – emlékezett vissza arra az időszakra az énekesnő a METRO napilapnak. Érdekesség, hogy miután nyilvánosságra került a betegsége, szülőhazájában Ausztráliában 50 százalékkal megnőtt a mammográfiára jelentkező nők száma.

“Nehéz, de tovább kell lépnem”

Az énekesnő a lábadozása alatt egy mesekönyvet írt, amely 2006-ban jelent meg, és a The Showgirl Princess címet kapta. Ezt követően pedig a nevét viselő parfümökkel árasztotta el a drogériákat. A gyógyulás azonban kicsit sem volt egyszerű. Egy évvel a diagnózis után, az orvosok részleges masztektómiát javasoltak neki. A betegsége, és annak szövődményei miatt azt a lehetőséget is elveszítette, hogy édesanya lehessen. „Mindenki azt mondja, hogy vannak egyéb lehetőségek, de nekem vegyes érzéseim vannak, az egésszel kapcsolatban. Most 50 éves vagyok, és nyugodtabb az életem. Nem mondhatom, hogy nem bántam meg dolgokat az életemben, de nem vezetne sehová, ha mindig magamat okolnám. Nehéz, de tovább kell lépnem” – mondta 2019-ben.

Kylie Minogue

Kylie Minogue parfümöt adott ki a gyógyulása után. (fotó: Getty Images)

2007-től újabb és újabb slágereket adott ki, és Grammy-díjra is jelölték. Miután a színpadra is visszatért a betegségből, sorra adta a teltházas koncerteket, amin a 20 évesek és a negyvenen túliak is ott tomboltak. Kylie ma is szívesen lép fel közösen Jason Donovannal, vagy a 80-as évek másik nagy sztárjával: Rick Astley-vel. 

Élvezi a szingliséggel járó szabadságot

2019-ben pedig bepótolhatta a 2005-ben eltörölt Glastonbury fesztiválon adott koncertjét, amit a mai napig nem tud elfelejteni.  „Még mindig küzdök, hogy felfogjam, mit is jelentett nekem az a koncert. Olyan volt, mint egy testen kívüli élmény. Annyira észbontó, érzelmes és idegtépő volt. Keményen dolgoztam, hogy ott lehessek, és szeretném megköszönni mindenkinek, aki része volt az utamnak. Örökké hálás leszek életem egyik legcsodálatosabb pillanatáért.” – mondta a The Guardian újságírójának. 

Ami a szerelmet és a párkapcsolatot illeti, az énekesnő soha nem volt házas. Legutóbb 2024 februárjában úgy fogalmazott, hogy szingli és nagyon élvezi, hogy megélheti a szabadságot. Korábban gyengéd szállak fűzték Jason Donovanhoz, Michael Hutchence énekeshez, James Gooding modellhez, Olivier Martinez francia színészhez és Paul Solomons kreatív igazgatóhoz.

Kylie Minogue és Paul Solomons
Megnézem
Összes kép (4)

Kétség sem fér hozzá, hogy az 56 éves énekesnő tavalyi “Padam Padam” slágerére is több generáció fog csápolni a Sziget Fesztiválon augusztusban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top