nlc.hu
Sztárok
Gundel Takács Gábor 60 éves lett

6 érdekesség a 60 éves Gundel Takács Gáborról

Pár napja töltötte be a hatvanadik életévét az ország kedvenc Gundija.

60 éves lett Gundel Takács Gábor, akire mondhatjuk, hogy egyáltalán nem megosztó ismert személy, hiszen gyakorlatilag mindenki szereti. A bulvárfogyasztók, a kereskedelmi tévék szerelmesei, de a sportfanatikusok is ismerik, hiszen ezeken a területeken kiválóan helytáll. Íme, 6 tény a 6. X-et betöltő műsorvezetőről!

Gundel Takács Gábor

Fotó: Ványi Ákos

Zenésznek, majd színésznek készült

Gundel Takács Gábort műsorvezetőként, kommentátorként ismerte meg a publikum, eredetileg azonban nem erre a pályára készült. Sokáig zongorázott, zenekari tag volt és egy időben színésznek készült: négyszer felvételizett az egyetemre, de végül nem vették fel. Színészi kvalitásait a Gólkirályság című sorozatban, valamint a Puskás Musicalben élte ki, ezek mellett pedig több filmet szinkronizált.

Imádja a bolhapiacokat, szenvedélyes gyűjtő

Ezt a hobbit édesapjától örökölte, bárhol jár a világon, ellátogat a helyi bolhapiacra, ahol rendre talál is kincseket. Egy ideje már végzett búvárnak is mondhatja magát, a feleségével együtt tették le a vizsgát. „Amikor a gyerekek kirepülnek otthonról, a szülők akkor döbbennek rá, hogy fölnevelték őket, de egymást nem is ismerik. Nekünk sok közös élményünk volt és van” – árulta el korábban az BEST magazinnak.

Mindhárom gyermeke kiváló sportoló

Gundel Takács Gábor 1983-ban a Telesport szerkesztőjeként kezdte a karrierjét, a sport iránti szeretete azonban gyerekkorára nyúlik vissza. A gyerekeit is arra biztatta, hogy válasszanak maguknak egy olyan sportágat, amiben kiteljesedhetnek: Bence és Gergő fia a fociba szeretett bele, míg a lánya, Anna kosárlabdázó. Bence idén már az NB1-es ZTE kapuját védi, Gergely, a legidősebb gyermek már ügyvédként dolgozik, Anna pedig a budapesti BKG DSE játékosa.

Jó ideig rádiózott

Bár leginkább kommentátorként és műsorvezetőként ismerhetjük, az életében egy hosszú időszakot ölel át a rádiózás. A kilencvenes években Jakupcsek Gabriellával és Buza Sándorral a Danubius Capuccino Triplát és több évtizedes kihagyás után tavaly a Jazzy rádió Business class című reggeli gazdasági és közéleti műsorát vezette.

Kétszer házasodott

Ez az állítás csalóka lehet, ám mindkétszer a feleségét, Czeglédy Ágotát vette el. 1991-ben mondták ki a boldogító igent, igencsak sietősen: két tanúval, pár perc alatt esküdtek, még a szülők sem voltak jelen, hiszen csak fiatal házasokként kaphattak hitelt. Amikor beköltöztek az ezen vásárolt ingatlanba, egy igazi lagzit is csaptak, ahol már mindenki ott volt, aki számított. A második alkalom dátumán ünneplik az évfordulójukat.

Gundel Takács Gábor és felesége

Gundel Takács Gábor és a felesége 10 évvel ezelőtt (Fotó: Szabolcs László)

A MOB kommunikációs igazgatója volt

2021. június elsejétől töltötte be ezt a megtisztelő produkciót, a tokiói olimpián ő segítette sportolóinkat. „Ugye hamarosan kezdődik két nagy sportesemény is. Az olimpiával kapcsolatosan biztos, hogy sok munkám lesz, talán a foci-Eb-vel kapcsolatban is, de mivel ezek még nincsenek leütve, ezekről egyelőre nem mondanék többet. Emellett sok apró rendezvény, esemény, beszélgetés, podcast van kilátásban. Ha az ember szabadúszóként él, ez ilyen. De a magam részéről nagyon szeretem ezt a változatosságot” – mondta akkoriban a műsorvezető. Szerződése egy évvel később lejárt, a MOB nem hosszabbított vele.

via BEST

Kiemelt kép: Ványi Ákos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top