nlc.hu
Sztárok
Orbán Viktorral találkozott Gábor Zsazsa özvegye

Orbán Viktorral találkozott Gábor Zsazsa özvegye, Anhalt herceg – ez volt a téma

Nagy tervei vannak Magyarországgal Frédéric von Anhalt hercegnek, aki még Orbán Viktorral is megosztotta az álmait.

A Blikk hívta fel rá a figyelmet, hogy idén már több alkalommal érkezett Magyarországra Frédéric von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa özvegye. A német üzletember elmondása szerint szobrot akar állítani halott felesége emlékére, és alapítványt is létre akar hozni.

“Eldöntöttem, hogy kérelmezem a magyar állampolgárságot. Nagyon szeretem ezt az országot, olyan, mintha hazajönnék, és mivel sok minden, többek között a feleségem sírja is ideköt, így mindenképpen szeretném, ha elmondhatnám magamról, hogy magyar is vagyok…Aztán pedig szeretném, ha majd Zsazsa mellé temetnének”- magyarázta a férfi a Blikknek.

A magyar filmsztár férje, vagy a Duna közelében, vagy a város szélén szeretne élni. Elmondása szerint, még Orbán Viktorral is beszél arról, hogyan lehetne ápolni Gábor Zsazsa emlékét. Tette mindezt Berlinben, amikor a magyar miniszterelnök ott járt. Anhalt herceg szerint, Orbán Viktor nagyon kedves volt vele, és ez megerősítette őt abban, hogy elkezdje a magyar állampolgársághoz szükséges folyamatot. 

Frédéric von Anhalt herceg, a Gábor Zsazsa Múzeum megnyitója.

Frédéric von Anhalt herceg, a Gábor Zsazsa Múzeum megnyitója. (fotó: Olajos Piroska)

 

A férfi csak azért szomorkodik, mert elmondása szerint bár elsőre a II. került igent mondott egy Gábor Zsazsa szoborra, később visszavonták azt. A lapnak viszont a II. kerület polgármesteri hivatal pontosította a herceg információit.

„Nem adtunk ígéretet a szobor elhelyezésére. Kiállítótermet ajánlottunk fel, és jeleztük, hogy akkor tudja az önkormányzat támogatni a szoborállítás ügyét, ha megfelelő előkészítés után az Alkotóművészeti Koordinációs Iroda szakvéleménye mellett – az előírásoknak megfelelően – azt a képviselő-testület támogatja, ahogy ez történt az elmúlt öt évben felállított két szobor esetében is. Ám a viták és ellentmondó nyilatkozatok olyan helyzetet teremtettek, amelyben sem a polgármester, sem az önkormányzatunk nem támogatja a kezdeményezést, hogy a kerület területén egy Gábor Zsazsa-szobrot állítsanak. A szoborállítás kapcsán kialakult botrányok pedig megerősítették, hogy szükség van ezekre az előírásokra és a megfelelő előkészítésre” – írták.

Mondjuk Anhalt hercegnek vannak nagy álmai. Júliusban még Starnbergi-tó partján fekvő, 1536-ban épült Possenhofen kastélyt akarta megvenni. Igen, pont azt, ahol Sisi felnőtt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top