Szülőszerviz: Hogyan győzhető le a testvérféltékenység? Vendégünk: Erős Antónia

A Szülőszerviz mai adásában Mellik Éva újságíró beszélget a testvérféltékenységről Erős Antóniával, az RTL híradós műsorvezetőjével és Orosz Györgyivel, a Hősök Tere Alapítvány alapítójával. Kiderül, hogy az ikreket nevelő Antóniáéknál mi a helyzet ezen a fronton, hogyan kezelik a kialakult konfliktusokat, mennyire rivalizálnak a gyerekei, de Orosz Györgyi szakértőnk által az is hallható lesz, hogyan tudunk oldani a testvérek egymásnak feszülésén, mi az a fölérendelt közös cél és hogy kell-e egyáltalán választani a versengés és a kooperálás között.

Hisszük, hogy nincs olyan többgyerekes szülő, aki ne találkozott volna még a testvérféltékenységgel. Aki ne egyensúlyozott volna a gyerekei között, aki ne lett volna még villámhárító, megoldó ember, döntőbíró, igazságosztó és egyben igazságtalannak vélt szülő. Nagyon nem könnyű ez a terep, amire ha nem kellő körültekintéssel figyelünk, puskaporos hordóvá válhat.

Ikres szülőként Erős Antóniának már a kezdetektől fel volt adva a lecke. A műsorvezető mesél arról, milyen a kapcsolat a gyerekei között, hogyan élte túl az első kemény hónapokat, szerinte melyik volt számára eddig a legnehezebb korszak, de azt is elárulja, hogy szerinte mennyi az ideális korkülönbség a testvérek között. Orosz Györgyitől pedig megtudhatjuk, hogyan segíthetjük leginkább a gyerekeinket abban, hogy ne a másikhoz, hanem leginkább önmagukhoz mérjék magukat. Beszélgetünk a kooperáció fontosságáról és arról is, mit tegyünk akkor, ha a gyerekeink mindenáron bele akarnak minket húzni a versengésükbe és azt várják tőlünk, tegyünk igazságot! Ti vállaljátok ezt a szerepet? Hallgassátok meg a podcastot és azt is megtudhatjátok, Erős Antónia mit válaszolt erre a kérdésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top