nlc.hu
Szűrd ki cikkek

Működő újévi fogadalmak

„Csak annyit fogadtam meg, hogy gyalog járok dolgozni, végül fogytam két ruhaméretet”

Aki esetleg még nem tudja, miben szeretne változtatni 2021-ben, annak inspirációul elhoztunk néhány újévi fogadalmat tavalyról.

Újévi fogadalom nélkül nincs év vége, egyszerűen szüksége van az ember lelkének a célra, az elszánásra, a változás akarására ahhoz, hogy nekifusson az újnak. Így tettek azok is, akik nemcsak kitalálták, de be is tartották fogadalmaikat. 

„Régi vágyam volt, hogy lefussam a félmaratont, de mindig nagyon megijedtem a kihívástól. Az idei újévi fogadalmam azonban az volt, hogy összeállítok magamnak egy edzéstervet, és megpróbálom megugrani. Egy olyan hosszú távú tervet készítettem, amiben apránként növeltem a futási időt, így pedig teljesíthetőnek tűnt a cél. Végig kitartottam az ütemterv mellett, és annyira belejöttem a futásba, hogy ősszel sikerült lefutnom a félmaratont. Félelmetesen jó érzés volt.” (István, 34)

„Két éve nagyon megzuhantam, ráébredtem, mindent elkövetek a családom boldogságáért és sikeréért, a sajátomat viszont nem találtam. Háztartásbeli édesanya voltam akkor már öt éve, ez idő alatt pedig sikerült elveszítenem magam. Ekkor döntöttem úgy, hogy keresek magamnak egy részmunkaidős állást, ami kimozdít ebből a haszontalan, elveszettség-érzésből. Leporoltam a szociális munkás diplomámat, és most részmunkaidőben időseknek segítek.” (Anett, 39)

újévi fogadalom

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

„Csak annyit fogadtam meg magamnak, hogy mindennap gyalog járok dolgozni – ha esik, ha fúj, ha süt, ha havazik. Mindenképp szerettem volna találni magamnak egy olyan mozgást, amihez nem szükséges konditerembe járni. A Covid ellenére betartottam a fogadalmam, aminek az lett a vége, hogy összementem két ruhaméretet. A sikerem titka nagy részben a tökéletes playlistemen múlt.” (Nóra, 32)

„Általános iskolában hat évig zongoráztam, aztán a sportkarrier miatt végleg abbahagytam. Tavaly valamiért úgy éreztem, hogy harminc év után újra szeretném elkezdeni. Vásároltam egy digitális zongorát, és beiratkoztam egy zeneiskolába. Egy év rendszeres gyakorlás után most ott tartok, hogy egy-két darabot már kotta nélkül is el tudok játszani.” (Imre, 40)

„Erre az évre azt fogadtam meg, hogy alávetem magam egy alapos egészségügyi kivizsgálásnak. Jól tettem, mert az egyik szememben volt egy részben elzáródott artéria, ami sztrókhoz vezethetett volna.” (Johanna, 51)

Soha nem voltam jó a spórolásban, viszont idén elhatároztam, hogy félreteszek. Januárban nyitottam magamnak egy előtakarékossági számlát, és az online banking felületen beállítottam, hogy a fizetésem napján 30 ezer forint automatikusan rákerüljön. Nem nagy összeg ez, de azért a nulla megtakarításnál több.” (Sára, 27)

„Mindig is nagyivó voltam, idén azonban meghoztam a döntést, hogy elengedem az alkoholt. Na nem teljesen, mindössze annyi kitételt tettem, hogy alkoholt csakis havonta kétszer fogyaszthatok. Bár karanténban oltári nagy volt a kísértés, az elvonási tüneteket teázással próbáltam felülírni. Számtalan illatos, zamatos gyógynövényteát és mézet szereztem be magamnak, hogy valamiféle iszogatós rituálé azért megmaradjon. Az alkoholmegvonás hatására fogytam 8 kilót, energikusabb lettem, és a bőröm is fiatalodott pár évet.” (Zsuzsanna, 43)

„Én töröltem a közösségi oldalak applikációit a mobilomról. Elegem lett a virtuális térből, a lufi barátokból. Elengedtem a chatelést is. Akinek fontos vagyok, az hív vagy találkozik velem.” (Tomi, 37)

Olvasd el ezt is!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top