nlc.hu
Szűrd ki cikkek

Magának húzta ki 11 fogát

Nem kapott időpontot a fogorvosnál, 11 fogát húzta ki saját kezűleg

Egyetlen fogorvos sem tudta fogadni az angol nőt, aki kínjában magának húzta ki a 11 fogát.
Foghúzás

Egy angol nő saját magának húzta ki a fogait, mert nem kapott időpontot egyetlen fogorvosnál sem.

A Bury St Edmundsban élő Danielle Watts korábbi fogorvosa hat évvel ezelőtt bezárta a rendelőjét, és a nőt nem jelentette át semelyik másik orvoshoz. Eleinte ez nem okozott problémát, mert a nőnek nem voltak gondjai a fogával, ám az elmúlt két évben súlyos ínybetegség kínozta, fájdalomcsillapítók nélkül az evés is kín volt számára.

A 42 éves nő rengeteg fogorvosnál próbálkozott, de azt mondták neki, hogy államilag finanszírozott ellátásban nem tudják fogadni, csak magánrendelésen. A nőnek viszont nem volt pénze a fizetős fogászatra, így ő maga húzta ki 11 fogát.

Angliában az államilag finanszírozott fogászati ellátásban már a koronavírus-járvány előtt is hosszú várólisták voltak, amit csak tovább súlyosbított a pandémia.

Dr. Dipali Chokshi, a cambridgeshire-i March Dental Practice fogorvosa azt mondta: a járvány előtt nagyjából egy évet kellett várni a tervezhető beavatkozásokra az állami ellátásban, mostanra ez az időszak két-három évre nőtt. De a sürgős esetekben is két-három hónap a várakozási idő, ami az orvos szerint is elfogadhatatlan, ha valakinek fájdalmai vannak.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Lolame)

Otthoni fogászati horror az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top