Tabuk nélkül

Segítség, klimaxol a feleségem (x)

Barnabásnak problémái akadtak a házasságával. Már éppen kezdett volna másfelé kacsintgatni, amikor a barátai segítettek neki rájönni, mi terheli meg a kapcsolatukat a feleségével.

Segítség, klimaxol a feleségem (x)
„Egy idő után már próbálkozni sem volt kedvem”

„Klára csodálatos nő, de az utóbbi időben mintha teljesen kicserélték volna” – mondja az ötvenhat éves Barnabás. „Könnyen felkapta a vizet, sokszor volt lehangolt, semmihez sem volt kedve, sem ereje, és valamiért rátört, hogy örökké és állandóan szellőztetni kell, kifagyasztotta a fél családot. Sokáig azt gondoltam, ez biztos valamiféle női szeszély, az viszont rosszul esett, hogy rendkívül elutasító volt velem az ágyban, pedig korábban sosem volt ilyen jellegű problémánk. Egy idő után már nekem sem volt kedvem próbálkozni, mert annyira nem indult be tőlem, hogy szerintem nekem is fájt volna az együttlét, nemcsak neki.”

„Féltem, hogy ránk is intimitás nélküli évtizedek várnak”

Barnabásnak már az is megfordult a fejében, hogy szeretőt keres magának, erről azonban a barátai lebeszélték. „Péntek délutánonként együtt rúgjuk a bőrt néhány magamféle, ötvenes apukával, és az öltözőben rendszeresen megbeszéljük az ügyes-bajos dolgainkat. Amikor megkérdezték, hogy van az asszony, elmondtam, hogy mostanában nem vagyunk egy hullámhosszon, és már fontolgatom, hogy regisztráljak valamelyik rosszlányos oldalra, mert hiába múltam el ötven, vannak vágyaim, és nem bírom elképzelni, hogy önmegtartóztatásban éljem le a maradék húsz-harminc évemet. Egyik haverom mondta, hogy már három éve annak, hogy utoljára látta hálóing nélkül a feleségét – attól féltem, hogy ránk is ez vár.”

A változókor állt a tünetek mögött

„Az egyik következő focizásra eljött egyik régen látott barátunk is, aki a savanyú képemet látva rákérdezett, hogy vagyunk. Ő vetette fel, hogy nincs feltétlenül végzetes baj, ők is átmentek egy nehéz időszakon a neje menopauzája környékén. A felesége szedett egy olyan hormonmentes, gyógynövényes gyógyszert, amelyről aztán utóbb ki is derült, hogy nemcsak a szlogenjük mondja, hogy igazoltan enyhíti a változókor testi-lelki tüneteit, hanem a gyakorlat is megerősítette ezt. Addig nem raktam össze, hogy Klárának is a klimax lehet a baja, és nem csak bosszút akar rajtam állni valamiért. Hazafelé be is tértem a patikába, és vettem egy doboz vény nélkül kapható Remifemin Plus tablettát.”

Testi-lelki enyhülést hozott a gyógyszer

Barnabás akciója nem aratott osztatlan sikert. „Klára eléggé meglepődött, amikor letettem elé a doboz gyógyszert, és elmondtam neki, hogy a Remifemin Plus igazoltan hatásos a klimaxos tünetek csökkentésében, és két különböző gyógynövény kivonatát tartalmazza magas koncentrációban. A Cimicifuga (magyarul poloskavész) elsősorban a menopauzát kísérő testi tüneteket, így a hőhullámokat, az éjszakai izzadást mérsékeli, a gyógyszer másik összetevője, az orbáncfűkivonat pedig a lelki jellegű panaszokat enyhíti, és az alvásra is jó hatással van. Alig mondtam végig ezeket, felcsattant, hogy ne higgyem azt, hogy ő egy autó, amiben csak meg kell húzni egy csavart, aztán minden rendben, és faképnél hagyott, kezemben a dobozzal. Utólag belátom, tényleg furcsa lehetett, ahogy előadtam neki a mondókámat. Erőt vettem magamon, utánamentem a hálószobába, bocsánatot kértem: elmondtam neki, hogy csak azt szeretném, hogy jobban legyen. Klára duzzogva azt mondta, nem vagyok egy született empata, aztán végül ő is bocsánatot kért, mondván nem tudta, hogy ennyire megterhel engem is, hogy nincs jól, és adott egy esélyt a gyógyszernek is. Azóta szedi a Remifemin Plus-t, amitől érezhetően szelídültek a hőhullámok, és lelkileg is kiegyensúlyozottabb. Ez a kapcsolatunknak is nagyon jót tesz.”

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top