nlc.hu
Tabuk nélkül

Készülj tudatosan a változókorra

Így is lehet: készülj tudatosan a változókorra, hogy könnyebben vedd az akadályokat!

A menopauza elkerülhetetlen, de azért meg tudjuk könnyíteni a saját életünket, ha tudatosan készülünk a változásra.

A menopauza a mai napig nagy riadalmat vált ki a nők többségéből. Vannak persze kellemetlen tünetei, de azért nem kell rögtön elásni magunkat a kert végében miatta, hiszen sokat tehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Az olyan tünetek, mint a hőhullámok, az alvászavarok, a hízás, a hajhullás mind a hormonális egyensúly felborulása és az ösztrogénszint csökkenése miatt jelentkeznek, ezért sok esetben hormonális kezelést javasolnak az orvosok. Ám érdemes életmódváltással is tenni a klimax kellemetlenségei ellen, hátha ezzel meg lehet úszni a gyógyszereket.

Tudatos készülés a menopauzára

Fotó: Getty Images

„Van egy nálam idősebb, 49 éves kolléganőm, aki már a 40. szülinapja után tudatosan készült a klimaxra. Félt tőle, szerette volna elodázni, megúszni, de legalábbis a lehető legjobban kijönni belőle. Sokat olvasgatott róla, orvossal is konzultált, kérdezte idősebb barátnőit, anyukáját, ahogy ezt most én is teszem. Tudta, hogy nemcsak fel kell készülni rá, hanem aztán végig is kell csinálni. Szerette volna időben tudni, mi vár rá, és azt, mivel segíthet majd akkor magán. Nekem még két évem van a negyvenig, ezért szívesen vettem, hogy megosztja velem a tapasztalatait” – kezdte a 38 éves Anita, aki így folytatta:

„Az első és legfontosabb számomra az volt, hogy kiderítsem, mi is megy végbe ilyenkor a női testben, milyen tünetek jelentkezhetnek, és milyen praktikák vannak, amikkel megkönnyíthetjük ezt a megterhelő időszakot. Erzsinek, a 49 éves kolléganőmnek az életmódváltás és a rendszeres mozgás segített. Anyukám a gyógynövényeket hívta segítségül, ő a Cimicifugára (poloskavészre) esküszik” – árulta el Anita, aki már a férjével is beszélt arról, mi várható a következő években. A 38 éves édesanya jó úton jár, hiszen szakemberek szerint a család támogatása is sokat segít a változókorban lévőknek abban, hogy túljussanak a nehézségeken.

Tudtad? A poloskavész az egyik leginkább vizsgált gyógynövény a változókori panaszokra, speciális kivonatával számos klinikai vizsgálatot is végeztek. A változókori testi tüneteket – mint a hőhullámok, izzadás, alvásproblémák – képes felére csökkenteni, orbáncfűvel kombinálva pedig a lelki problémák – mint a nyugtalanság, ingerlékenység, csökkent koncentráció – enyhítésére is alkalmas.

Az egészséges(ebb) életmód és táplálkozás nem korhoz vagy menopauzához kötött

Egészséges, kiegyensúlyozott étrenddel, a koffeines és alkoholos italok, valamint az erős fűszerek elhagyásával mérsékelhetők a hormonok hiánya miatt jelentkező panaszok, így érdemes már a klimax előtti években hozzászoktatni a szervezetet bizonyos szabályokhoz. A kalóriabevitel csökkentésével, illetve a rostdús gyümölcsök, zöldségek és sovány tejtermékek rendszeres fogyasztásával például elejét vehetjük a klimax idején sokakat fenyegető súlygyarapodásnak is.

(Nyitókép: DusanManic/Getty Images)

Hirdetés

Változókor könnyedén: Remifemin Plus

Az életmódváltás, az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás mellett a változókori mindennapok megkönnyítésében sokat segíthet a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. Nem tartalmaz ösztrogént, sőt a néhány növényben fellelhető ún. fitoösztrogéneket sem. A poloskavész (Cimicifuga) és orbáncfű kombinációját tartalmazó Remifemin Plus a változókori testi tünetek és a zavaró lelki panaszok mérséklésére ajánlott növényi gyógyszer. Speciális poloskavész-kivonatot tartalmaz magas koncentrációban, amely klinikai vizsgálatokkal igazoltan biztonságos és hatásos segítség a változókorral járó hőhullámok vagy a fokozott izzadás mérséklésében. Másik komponense, az orbáncfű pedig a lelki panaszokat, köztük a hangulatingadozást enyhíti, és az alvásra is jó hatással van. Hosszantartó szedése ajánlott a kívánt hatás elérése, fenntartása érdekében. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top