nlc.hu
Tabuk nélkül

Gombás hüvelyfertőzés és viszketés felsőfokon

„Azt mondtad, hogy ez az élet: nagy utazás” – avagy gombás hüvelyfertőzés és viszketés felsőfokon

Egy hosszú utazás során is akadhatnak olyan kellemetlenségek, amelyekkel már nem tudunk mit kezdeni, csak nevetni az egészen, leginkább kínunkban. Ildikó, Villő és Krisztina sztorija pont ilyen.

Sokszor egy-egy stresszesebb időszak, a hormonháztartás megváltozása (például klimax vagy terhesség idején), esetleg bizonyos gyógyszerek (például fogamzásgátlók) szedése, sőt, olykor egy rosszul megválasztott alsónemű is elég ahhoz, hogy a gombás hüvelyfertőzés kellemetlenségeket okozzon.

Utazás és gombás hüvelyfertőzés

Fotó: Getty Images/Kathrin Ziegler

Hüvelygomba és utazás

Ildikó, Villő és Kriszti élete utazására készült, ami nem sült el túl jól, de szerencsére a lányok nem fogták fel ennyire tragikusan a helyzetet.

„Körülbelül fél éve tervezzük a közös, nagy utazást! Úgy döntöttünk, hogy körbejárjuk ezen a nyáron Németországot, ráadásul vonattal. Izgalmas élménynek ígérkezett, az is lett! Tele meglepetéssel” – kezdte nevetve Ildikó.

„Alapvetően az volt a baj, hogy egyáltalán nem voltunk erre felkészülve. Ugye, lányok? És ez nem feltétlenül a mi hibánk volt, mert annyira tabutémáról van szó, hogy nagyon kevés infót lehet olvasni róla. Pedig nagyon is létező probléma, sőt, azonnal felüti a fejét, az első adandó alkalommal” – tette hozzá Villő.

„Igen, ez így van, de mi most egy életre megtanultuk a leckét” – egészítette ki Kriszti.

„Szóval az történt, hogy mindhárman jobban kedveljük a tangát, mint a francia bugyit. Arra az apróságra azonban nem gondoltunk, hogy egy hosszabb útra sokkal szerencsésebb jól szellőző, pamut alsóneműt felvenni, mint a szoros, műszálas darabokat. Miért is? A gombák a nedves, párás környezetet kedvelik, ezért az olyan alsóneműk, amelyek nem biztosítanak kellő szellőzést, mert nagyon szűkek vagy mert nem ideális az anyaguk – például műszálból készülnek, sűrű szövéssel – elősegítik az elszaporodásukat” – kezdte a sztorit Ildikó.

„Igen, és itt volt minden: kánikula, izzadás, na meg a műszálas tanga” – mondta nevetve Villő.

„Nekem azonnal betette a kaput. Rettentő érzékeny vagyok a hüvelyfertőzésekre, szóval nem sokat kellett várni az első tünetek megérkezéséig. Jaj, nagyon, de nagyon fájt, és ráadásul viszketett is odalent, alig bírtam ülni” – mondta Ildikó.

Gombás hüvelyfertőzésről akkor beszélünk, ha a hüvelyflóra természetes egyensúlya felborul, és az ott élő Candida gombák túlzottan elszaporodnak. Ebben az esetben a hüvelyfolyás is megváltozik, sárgásfehér színűvé és túrós állagúvá válik, amit kellemetlen viszketés, égő érzés kísér.

Emellé társulhat:

  • az intim testrész kivörösödése,
  • csípő, égő érzés és fájdalom a szexuális aktus során,
  • hólyaghurutra utaló vizelési inger, fájdalmas vizelés.

„Nekem nem is a tanga, lányok!” – mondta Kriszti. – „Hanem a meleg! Izzadtam, mint egy ló, odalent is, és persze a műszálas alsónemű sem segített.”

„A lényeg, hogy hosszú volt a vonatút, és a lányok szenvedése is. Szerencsére én megúsztam, de nagyon sajnáltam a barátnőimet. Ettől függetlenül azért jó móka volt, mert kínjukban ők sem tudtak mást csinálni, csak nevetni. Sosem gondoltam volna, hogy amikor megérkezünk Németországba, az első utunk egy gyógyszertárba fog vezetni, pedig így történt. Ezt a kis apró bakit leszámítva egész klassz volt ez az út. Na, meg emlékezetes” – mondta Villő.

Gombaellenes készítményekkel természetesen könnyen úrrá lehetünk a hüvelygombán. Érdemes olyan hüvelyi készítményt használni, amely speciális összetételű és komplex hatású, azaz nemcsak a gombák szaporodását képes gátolni a hüvelyflóra helyreállításával, hanem még a kellemetlen tüneteket, a viszketést és az égő érzést is csillapítja.

 

Hirdetés

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top