Tabuk nélkül

Férfiak és nők: még a depressziójuk is másmilyen (x)

A leggyakoribb mentális zavar eltérő formában jelenik meg a nőknél és a férfiaknál. Mutatjuk a különbségeket!

Férfiak és nők: még a depressziójuk is másmilyen (x)

Hazánkban és szerte a világban is sokan küzdenek depresszióval. Ilyenkor, tél végén tetőzik az úgynevezett szezonális depresszió, amely ciklikusan, mindig az év ugyanazon szakaszában jelentkezik. Általában ősz végén kezdődik, és egyre súlyosabbá válva télen éri el a mélypontot. Ugyanis a téli hónapokban a sötétség és a napfény hiányának hatására még erősebb lehet a lehangoltság. Bár mindenkinek lehetnek nehéz napjai, ha úgy érezzük, hogy hosszú ideje nem tudunk örülni semminek, elvesztettük a lelkesedésünket, elzárkózunk a világtól, akkor érdemes segítséget kérnünk a barátainktól vagy a családtagjainktól, mert lehet, hogy enyhe depresszióban szenvedünk.

Nőként ezt tapasztalhatjuk, ha depresszióval küzdünk:

1-     Mi, nők gyakran rágódunk a negatív érzelmeinken. Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy önmagunkat hibáztassuk ahelyett, hogy kibeszélnénk magunkból a rossz érzéseinket, átgondolnánk a probléma okát. A negatív érzelmeken rágódás pedig elmélyíti és tartóssá teszi a rosszkedvünket.

2-     Ha elveszítünk egy szeretett személyt, vagy ha párkapcsolati problémákkal küzdünk, esetleg váratlanul munka nélkül maradunk, hajlamosabbak vagyunk a depresszióra, mint a férfiak.

3-     Ha lehangoltak és tartósan rosszkedvűek vagyunk, az étkezési zavarok is gyakrabban alakulnak ki nálunk, mint a férfiaknál, és jellemzőbb ránk a szorongás, valamint a pánik is.

A férfiaknál így mutatkozhat meg a hangulatzavar:

1-     A férfiak rosszkedvükben hamarabb kezdenek alkoholt inni vagy esetleg drogozni, mint a nők. Ez egyfajta öngyógyítási kísérlet a részükről. A depressziós férfiak megpróbálják elfedni az érzéseiket, és sokszor beletemetkeznek az olyan tevékenységekbe, mint a tévénézés, a sport vagy a munka. Gyakrabban lesznek ingerlékenyek és haragosak.

2-     A férfiak esetében nehezebb azonosítani a tüneteket, éppen ezért gyakran még a családtagok sem veszik észre a bajt.

3-     Sajnos hajlamosabbak az önpusztításra is, ezért érdemes odafigyelnünk rájuk és megpróbálnunk segíteni, ha azt vesszük észre, hogy a viselkedésük és a hangulatuk tartósan negatív irányba változott.

Remotiv extra: orbáncfűvel az enyhe depresszió tünetei ellen

Ha már hosszabb ideje nem érezzük magunkat jól a bőrünkben, mert tartósan nyugtalanok, lehangoltak vagyunk, vagy egy közeli ismerősünkön látjuk az enyhe depresszió jeleit, segítségül hívhatjuk a gyógynövényeket. A lélek napsugarának is nevezett orbáncfüvet például évszázadok óta alkalmazzák lelki panaszok enyhítésére. Ennek a gyógynövénynek a kivonatát tartalmazza a Remotiv extra. Ez a vény nélkül kapható gyógyszer igazoltan segít az enyhe depressziós panaszok esetén: mérsékli a belső nyugtalanságot, javítja a hangulatot, fokozza a motivációt. Ahogy más depresszió elleni gyógyszereknél, itt is időre van szükség a javuláshoz: a Remotiv extra hatásának kialakulására 10-14 nap szedés után lehet számítani.

Férfiak és nők: még a depressziójuk is másmilyen (x)

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top