nlc.hu
Tabuk nélkül

Természetes módszerek a hüvelygomba ellen

Természetes módszerek a hüvelygomba ellen: tényleg működnek?

Valóban hatásosak az otthoni praktikák a hüvelygomba ellen? Mit mondanak a szakemberek? Mi az a pont, amikor jobb orvoshoz fordulni?

Ha felborul a hüvelyflóra természetes egyensúlya, és túlzottan elszaporodnak a hüvelyben élő Candida gombák, akkor gombás hüvelyfertőzéssel van dolgunk. Hüvelygomba esetén a hüvelyfolyás is megváltozik, sárgásfehér színűvé és túrós állagúvá válik, amit kellemetlen, intimtáji égető, viszkető érzés kísér.

Az egyensúly több okból is felborulhat, de a legjellemzőbb, amikor a szervezet védelmét biztosító immunrendszer betegség vagy tartós stressz miatt legyengül.

Annamária is hüvelygombára gyanakodott.

„Igazából olvastam róla, és minden jel arra utalt, hogy hüvelygombám van. Nem akartam azonnal orvoshoz futni, ezért megkérdeztem a barátnőimet, ők milyen otthoni, természetes módszerekkel próbálkoztak a gombás hüvelyfertőzés ellen. Rengeteg, furcsábbnál furcsább választ kaptam, csak kapkodtam a fejem” – kezdte Annamari.

Ha a tüneteink alapján hüvelygombára gyanakszunk, és mindenképpen otthon szeretnénk kezelni a panaszokat, legjobb, ha gyógyszerészünk segítségét kérjük, és vény nélkül kapható, gombaellenes készítménnyel próbálkozunk.

„Volt itt minden: szódabikarbóna és élőflórás joghurt, grapefruit, diófalevél, levendula, joghurtos ülőfürdő, fokhagyma egészben és pépesítve, joghurttal és teafaolajjal keverve. Az egyik barátnőm azt is javasolta, hogy a tampont mártsam bele az élőflórás joghurtba, és az majd segíteni fog. Annyira ledöbbentettek ezek a házi módszerek, hogy azonnal utána is olvastam, mit mondanak a szakemberek. Szerencse, hogy megtettem, ugyanis ezek a módszerek NEM működnek, lehetőleg senki se próbálkozzon velük!” – mondta Annamari.

Természetes módszerek a hüvelygomba ellen: tényleg működnek?

(Fotó: Getty Images)

Mit mondanak a szakemberek?

“A legnagyobb probléma az, hogy a gombás fertőzések öndiagnózisa nem túl pontos, különösen, ha korábban még nem tapasztalt ilyet a beteg” – mondja dr. Goebel, nőgyógyász, aki szerint, ha nem akarunk, vagy nem tudunk azonnal orvoshoz fordulni, a legjobb megoldásnak a vény nélkül kapható gombaellenes készítményeket tekinthetjük.

A nőgyógyász szerint a hüvelygomba elmulasztását ígérő házi módszerekkel tele van az internet, de véleménye szerint a többségükkel nem szerencsés és nem is érdemes kísérletezni, mert ezekkel csak tovább ronthatunk az állapotunkon. Az otthoni módszerek többsége irritációt okoz. Azt tanácsolja, hogy a különféle összetevőkből készült főzeteket és házilag elkészített hüvelyöblítőket inkább ne próbáljuk ki!

„Állítólag van, akinél működhet a cickafark teás lemosás. Megmondom őszintén, ezt kipróbáltam, de nekem nem segített. Én végül a gyógyszerészem segítségét kértem, aki gombaellenes készítményt javasolt. Amit még megtanultam, hogy ezekkel a gombaellenes kenőcsökkel, kúpokkal kezelhető a fertőzés, de fontos a hüvelyi pH helyreállításáról is gondoskodni, mert ez segít a fertőzések kiújulásának megakadályozásában, így ezek a készítmények megelőzés céljából is használandók” – javasolta Annamari.

„Sok támadást kaptam a környezetemből. Volt, aki azt mondta, miért nem hagyom, hogy a szervezetem befejezze a gyógyulást. Mert az illető azt magyarázta nekem, hogy az intim részhez köthető egy elválasztási konfliktus, és ezen miért nem gondolkozom el. Ez egy jel, hogy nagyon el akarok szakadni valakitől. A gombás tünet meg pont a gyógyulás jele. És semmi mást ne alkalmazzak, csak diólevél-teával való lemosást. De ez egy nagyon téves gondolat! Szóval személy szerint én hagytam ezeket a trükközéseket, „boszorkányfőzeteket”, „összeesküvés-elméleteket”, és a vény nélkül kapható gombaellenes készítmény mellett döntöttem. A hüvelygomba nem játék, és most már én is azt mondom, hogy a legjobb azonnal nőgyógyászhoz fordulni, mert célzott kezeléssel a tünetek gyorsan elmúlnak” – mondta Annamari.

Forduljunk orvoshoz:

  • ha első alkalommal tapasztaljuk a fertőzés tüneteit,
  • ha 7-14 nap elteltével a tüneteink a vény nélkül elérhető kezelés ellenére sem szűnnek meg,
  • ha 16 évesnél fiatalabbak, illetve 60 évesnél idősebbek vagyunk,
  • ha évente több mint 4 alkalommal megjelenik, kiújul a fertőzés,
  • ha cukorbetegek vagyunk, 
  • ha terhesek vagyunk vagy szoptatunk.

Annamari példája is mutatja, hogy bár néhány otthoni gyógymód ígéretes lehet, a legjobb eredmények érdekében fontos az orvosi irányelvek követése! Ne játsszunk a hüvelyi fertőzéssel és az egészségünkkel!

via

 

Hirdetés

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top