nlc.hu
Tabuk nélkül

Változzunk a klimaxnak megfelelően

Változzunk a klimaxnak megfelelően: új szokások, hobbik változókorban

Saját döntésünk, hogy mikor fókuszálunk az új életszakasz rejtett lehetőségeire, annak kihívásaira, megadva magunknak az esélyt a megújulásra, új utak felfedezésére. Itt az idő megnyomni a restart gombot!

Mivel a változókor egy természetes folyamat az életben, sokkal szerencsésebb, ha hagyjuk megtörténni, azaz nem harcolunk ellene, hanem elfogadjuk, és az esetleges tüneteket próbáljuk enyhíteni. Sőt, használjuk ki az életszakasz adta lehetőségeket, találjunk ki magunknak új szokásokat, hobbikat!

Ne temessük magunkat, inkább nyomjuk meg a restart gombot!

Fontos megérteni a lelki és a testi tünetek esetében is, hogy a menopauza az élet velejárója, tehát nem betegség, hanem a test természetes változása, és a változókor egy idő után véget ér. Számos módszerrel enyhíthetők a kísérő tünetek, és azok jellegétől függően érdemes lehet szakember segítségét kérni, hogy ne nehezítse meg túlságosan az életünket a klimax. Emellett a rendszeres mozgás beiktatása, az egészséges táplálkozás, az örömet okozó tevékenységek is pozitívan befolyásolhatják a szervezet működését ebben a testi-lelki átalakulási folyamatban.

Változókor és a sport

Fotó: Tatiana Soares / EyeEm/Getty Images

Fontos, hogy elfogadjuk testünk változásait, éljük meg nőiességünket, ne zárkózzunk be, sőt, merjünk beszélni a problémákról, hiszen nem vagyunk egyedül.

Jó ötlet ilyenkor bevezetni a relaxációt, meditációt a mindennapi rutinba, illetve egyéb stresszoldó módszerek is pozitívan hatnak a lélekre.

„Nagyon rosszul viseltem, hogy a változókorba léptem. A hőhullámok, az állandó hangulatingadozás, az alvászavar teljesen kikészített. Szerencsére fantasztikus családom van, akik mindenben támogatnak, segítenek a mai napig. A férjem és a gyerekeim is maximálisan elfogadták és megértették, hogy nehéz időszakot élek meg mind testileg, mind lelkileg. Igazodtak hozzám és a változó igényeimhez. Gondolok arra, hogy korábban nyáron a tengerparton süttettük a hasunkat, most inkább az erdőket-hegyeket jártuk a skandináv országokban. Sokkal jobban bírtam ezt a fajta kirándulást, hiszen a hirtelen rám törő, folyamatos izzadást, hőhullámokat a hegyi levegőn jobban viseltem, mint a kánikulát. Kompenzációként azért a tengerparti családi nyaralások sem maradnak ki, de ide évek óta késő ősszel járunk. Ezenfelül felértékelődtek az életemben a barátok, a társasági élet: szeretem összehívni a barátnőimet, óriási kártyapartikat csapunk, a férjeinkkel pedig filmklubos összejöveteleket tartunk a téli estéken. Úgy érzem, maximálisan megtettem és megteszek mindent, hogy alkalmazkodjak változókorhoz. Legalábbis egész jól megbarátkoztunk” – mondta Éva.

Hirdetés

Változókor könnyedén: Remifemin Plus

Az életmódváltás, az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás mellett a változókori mindennapok megkönnyítésében sokat segíthet a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. Nem tartalmaz ösztrogént, sőt a néhány növényben fellelhető ún. fitoösztrogéneket sem. A poloskavész (Cimicifuga) és orbáncfű kombinációját tartalmazó Remifemin Plus a változókori testi tünetek és a zavaró lelki panaszok mérséklésére ajánlott növényi gyógyszer. Speciális poloskavész-kivonatot tartalmaz magas koncentrációban, amely klinikai vizsgálatokkal igazoltan biztonságos és hatásos segítség a változókorral járó hőhullámok vagy a fokozott izzadás mérséklésében. Másik komponense, az orbáncfű pedig a lelki panaszokat, köztük a hangulatingadozást enyhíti, és az alvásra is jó hatással van. Hosszantartó szedése ajánlott a kívánt hatás elérése, fenntartása érdekében. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top