Trend

Bátorkodom bútorozni

A fürdõszoba nem tartozik azok közé a helységek közé, melyeket hagyományosan bebútorozunk székkel, szekrénnyel, asztallal. Mindamellett a hagyomány ne riasszon vissza egy-két extravagáns elképzeléstõl.






Kattints a képre!
Angolszász területen tradicionálisan a fürdőszobát is a lakó-, hálószobák mintájára rendezik be. Anglián, Skócián, Írországon belül például szinte mindenütt, vidéken, városban egyaránt padlószőnyeget találunk a fürdőszobában, azon pedig mintás futó- vagy normál szőnyeget, nagyon gyakran élénk színben, mint bordó, piros, rózsaszín, zöld. Az ilyen fürdőszobának jól szellőzőnek kell lennie, hiszen a padló- és gyakran nagy méretű szőnyegeket nem lehet kiteregetni.






Kattints a képre!

Szőnyeget mi is tehetünk a fürdőbe. Görög mintás kis szőnyeg vagy rongyszőnyeg feldobja a teret. Nem kell, hogy túl vastag anyagból készüljön, így könnyen tisztítható (mosógépben mosható). Nagyon esztétikus és modern a kender, a kókuszrost, a tengerifű, a juta és a gyékény. Valamennyiből készülnek szőnyegek minden méretben már egészen egyszerű kivitelben és olcsón a milliós darabokig. Sok helyen kaphatóak.







Kattints a képre!
Szerkezetük, hangulatuk lehetővé teszi, hogy nagyobb felületet burkoljunk velük, akár az egész fürdőszobát is. Szintén nem szokatlan látvány mondjuk egy londoni fürdőszobában a fotel, nagy színes párnákkal, vagy fekete kovácsoltvas kétszemélyes szék. Egyes elgondolások még a kandalló beépítését is szorgalmazzák. Vannak belsőépítészek ugyanis, akik úgy vélik, hogy a fürdőszoba nem csak egy funkció betöltésére, a tisztálkodásra alkalmas, hanem a családi élet színtere is lehet, és ezt teszi lehetővé az ülőgarnitúra, a hangulatos fűtés. Az ilyen vonalat követő építészek, lakberendezők öltözőszobával, vagy öltözőfülkével is kombinálják a fürdőszobát. Az öltözőfülke, vagy -szoba nem számít luxusnak, hiszen csak ügyes tértervezés kérdése. Azt se felejtsük el, hogy öltözőfülke alkalmazásával kiküszöbölhető nagy kombinált szekrények alkalmazása, melyekkel a nappali könnyen raktáráruházra hasonlíthat.






Kattints a képre!

A kovácsoltvas bútorok szinte minden fürdőhelyiségben jól mutatnak, legyen kis zuhanyzó vagy nagy sarokkádas szoba, asztal vagy szék. Az egyik legszebb bútor a tisztaüveg asztal, geometrikus alakzat vagy kör alakú egyaránt csinos. Ez igaz a székre is, noha üvegből – vagy az ezt utánzó plexiből – nagyon kevés ülőalkalmatosság készül.

Trendi egy egyedi tervezésű szék is vagy egy valaha családi ereklyét képző ülőgarnitúra egyetlen megmaradt darabja. Mivel csak egy darabról van szó, ne riadj vissza a legelképesztőbb színektől és legképtelenebb huzatoktól sem.

Ha ez sem jön be, próbálkozz valamilyen harsány színű puffal. Mindennek a szépségen kívül gyakorlati haszna is van: nem kell a franciaágyon kuporogva epilálnod, vagy szépítkezned.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top